Tito Jackson en Stevie Wonder verspreiden “Love”

Spread the love

Tenzij je in het afgelopen decennium bent geboren, is er geen plausibele manier waarop je aan de muzikale erfenis van The Jacksons zou zijn ontsnapt of had kunnen ontsnappen. Van hun bescheiden begin in Gary, Indiana, tot hun wereldwijde superster bereikt met Motown als The Jackson Five en later, als een volwaardige familieband, creëerden ze een muzikale dynastie die nog moet worden overtroffen. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan hun decennia van inlandse glans, precisie en… oh ja, de leadzanger en toekomstig icoon, Michael Jackson.

Degenen onder ons die met het gezin zijn opgegroeid, kennen hun namen net zo goed als die van ons, en het was pas in 2017 dat de derde oudste en tweede zoon, Tito, het waagde om zijn eigen solo-geluid te creëren, in kaart brengend met “Do It Baby’ van Tito Time en keert nu terug met het vrolijke en optimistische volkslied ‘Love One Another’.

Een beetje blues, een scheutje funk en een onstuimige basis van rock en soul, die doet denken aan de stijl van Robert Randolph en de Family Band: de laaiende gitaarlicks produceren de geëlektrificeerde onderstroom die Tito’s vertrouwde, hese cadans verankert: “Together we staan, verdeeld vallen we, wat ons allemaal verrukt is gewoon liefde / vandaag is de dag, we jagen de haat weg, laat ze weten dat we niet bang zijn om boven te stijgen.”

Als je sinds je kindertijd met de paplepel ingegoten bent van hun muzikale buffet (ahem, Yours Truly), is het gemakkelijk om jongere broer Marlon adlibs te horen laten vallen, zijn vocale uitwisseling met ervaren muzikant Bobby Rush en ja, de pittige begeleiding van een andere Motown-legende, Stevie Wonder (via mondharmonica) overal. De boodschap is even weloverwogen als de bezorging ervan, en bijna net zo onweerstaanbaar. Denk er eens over na: de meesten van ons worstelen nog steeds in de greep van een pandemie, dus als een gecertificeerde oudere staatsman van de ziel ons een reddingslijn wil geven via een missie als deze, hoe zou je dan niet de groef kunnen pakken?

Tito Jackson feat. Stevie Wonder, Bobby Rush en Marlon Jackson – Love One AnotherGeef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media