FAMILIE JAMES BROWN BEREIKT NA VIJFTIEN JAAR AKKOORD OVER NALATENSCHAP ZANGER

Spread the love


James Brown, ook wel ‘The Godfather of Soul’ genoemd, overleed in 2006 op 73-jarige leeftijd aan hartfalen. De zanger was al langere tijd ziek. Na zijn overlijden zijn er tientallen rechtszaken geweest over zijn nalatenschap, dat ten minste bestaat uit zijn woningen en de rechten op nummers als I Feel Good en A Man’s World.

Onder anderen een ex, Tomi Rae Hynie, zei recht te hebben op de nalatenschap. De vrouw beweerde met de zanger getrouwd te zijn geweest en stond na zijn overlijden voor het oog van tientallen fotografen te huilen en te smeken bij de hekken van zijn woning. Het huwelijk bleek in ieder geval geen wettelijke grond te hebben en daarom werd Hynie uiteindelijk uitgesloten als rechthebbende.

Een concreet bedrag is nooit bekendgemaakt, maar schattingen van de waarde van Browns nalatenschap lopen uiteen van 5 miljoen dollar tot 100 miljoen dollar (tussen de 4,2 miljoen euro en 84,9 miljoen euro). Brown maakte voor zijn overlijden kenbaar dat hij het geld graag zou zien gaan naar een speciaal fonds onder zijn eigen naam, waarmee schoolgeld voor kinderen in de Amerikaanse staten South Carolina en Georgia kan worden betaald.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media