Joyce Irby en Klymaxx verhogen de funk op “Take U Back”

Spread the love

“Pioniers” is geen te sterk woord om te gebruiken bij het beschrijven van Klymaxx, de eerste hit makende vrouwelijke band in zijn soort. Met een geweldige combinatie van funky sexiness (denk aan “The Men All Pause” en “Meeting In The Ladies Room”) en het vermogen om het te vertragen voor zoete liefdesballads (“I Miss You”, “I’d Still Say Yes” ), had Klymaxx een mooie run voordat interne groepsstrijd de groep op zijn hoogtepunt versplinterde.

Groepsbassist en zanger Joyce Irby ging door, een paar jaar geleden creëerde een nieuwe versie van Klymaxx die regelmatig optreedt en die de sfeer van de commerciële piek van de groep vastlegt. Wat we tot nu toe misten, was dat haar band een paar jaar geleden ook een geweldig nummer heeft gemaakt dat zowel leuk als funky is. “Take U Back” heeft een Minneapolis funk-vibe en een houding die helemaal Klymaxx is (“We brengen sexy niet terug, want sexy is nooit weggegaan”).

Joyce vertelt ons: “Ik wilde een synth-bas-zware track die je in je borst kon voelen en je liet stuiteren zodra het opkwam. Ik kreeg met producer Wirlie Morris een paar samples van het gevoel waar ik naar op zoek was en hij nam het 10 stappen omhoog. We hebben schrijver Traci Hale opgenomen en nadat ik mijn zang had doorgewerkt, had ik het gevoel dat we een homerun zouden slaan. Dat doe ik nog steeds !!”

Wij zijn het er 100% mee eens. Hoewel we het hebben gemist toen het uitkwam, missen we het niet meer. Bekijk Joyce Irby & Klymaxx en maak je klaar om te bewegen met “Take U Back”.

Joyce Irby & Klymaxx – Take U BackGeef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media