Ledisi schittert op eerbetoon aan Nina Simone

Spread the love

In een recent interview met de New York Times vertelt Ledisi hoe de muziek van Nina Simone haar van de rand trok. Ledisi vertelde Times-verslaggever Salamishah Tillet dat ze in 2003 tijdens een bijzonder zware periode in haar leven op een veranda in Oakland zat. Ledisi voelde zich zowel professioneel als persoonlijk vastgelopen en er leek geen uitweg meer te zijn. Ledisi zei dat ze zelfmoord overwoog en toen hoorde ze Simone’s nummer ‘Trouble in Mind’ en de songtekst: ‘Trouble in mind, I’m blue/But I will be blue always/’Cause the sun is gonna shine/In ooit mijn achterdeur”, werd een helende balsem.

Veel mensen hebben troost, kracht en inspiratie gevonden in de muziek van Nina Simone. Maar weinig van die mensen hebben Ledisi’s karbonades of haar Grammy-winnende bonafide. Dus als de in New Orleans geboren, in Oakland opgegroeide dochter van een legendarische muzikale familie besluit om het Nina Simone-liedboek op zich te nemen, weet je dat je iets speciaals te wachten staat.

We horen een hedendaagse legende die een van haar muzikale en politieke sheroes covert met Ledisi’s kijk op de Simone-klassieker ‘Feeling Good’. Dit is een vaak gecoverd nummer dat op verschillende manieren is gearrangeerd. Zo deed Gregory Porter een a capella-versie op zijn debuutalbum.

Ledisi kiest ervoor om trouw te blijven aan Simone’s koperen, swingende en sensuele arrangement op het album “I Put a Spell On You” van pianist en zanger uit 1965. Toch weet de vrouw met een krachtpatser van een stem zich dit nummer eigen te maken. Ledisi’s stem is altijd haar niet zo geheime wapen geweest. En op dit nummer laat ze zich echt los. Gesteund door het Metropole Orkest bewijst Ledisi dat ze een volledig orkest meer dan kan evenaren.

Ledisi en Simone zijn op een spirituele en artistieke reis geweest, dus een eerbetoon is de natuurlijke conclusie. Ledisi brengt Simone-liedjes ten minste sinds 2017, toen ze nummers van Simone verwerkte in haar concert met het National Symphony Orchestra. In december speelde ze deuntjes uit Simone’s catalogus tijdens haar eerste televisiespecial op PBS, aldus de Times.

Ledisi Sings Nina is een gedenkwaardige combinatie van een artiest op haar creatieve hoogtepunt met een legendarische artiest wiens muziek voortleeft, bijna twee decennia na haar overlijden. Bekijk hieronder Ledisi’s kijk op “Feeling Good” en geniet daarna van de volledige stream van Ledisi Sings Nina.Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media