Veelgeprezen documentaire “Mr. Soul!” Premières op 1 augustus op HBO Max

Mr. SOUL! film

Spread the love

Executive Producers Chaz Ebert, platenbaas en filmproducent Ron Gillyard, producer en regisseur Stan Lathan, Hillman Grad Productions-producerende partner Rishi Rajani, Run&Shoot Filmworks CEO Stephanie T. Rance, acteur en producer Blair Underwood en Emmy bekroonde schrijver, producer en Hillman Grad Productions CEO, Lena Waithe kondigt met trots de veelgeprezen documentaire Mr. SOUL! gaat in première op HBO Max op 1 augustus 2021. De film, geproduceerd en geregisseerd door Melissa Haizlip, won Best First Documentary Feature bij de Critics Choice Documentary Awards 2020 en Outstanding Writing in a Documentary (Television of Motion Picture) op de 52e NAACP Beeldprijzen. “Dhr. ZIEL!” stond ook op de shortlist bij de 93e Academy Awards in de categorie Best Original Song, voor “Show Me Your Soul” van Grammy Award-winnende componist Robert Glasper en Grammy Award-winnende zangeres Lalah Hathaway.

Vóór Oprah, vóór Arsenio, was er Mr. SOUL! Van 1968 tot 1973 bood de openbare televisieshow SOUL!, geleid door de raadselachtige producer en presentator Ellis Haizlip, een ongefilterde en compromisloze viering van muziek, politiek, dans, zwarte literatuur en poëzie. ZIEL! was de eerste nationale variétéshow die uitgebreide beelden van Afro-Amerikanen op televisie bood, waarbij de blik verlegde van armoede en geweld in de binnenstad naar de levendigheid van de Black Arts Movement. Met herinneringen van deelnemers en talloze archiefclips, heeft Mr. SOUL! legt een kritiek moment vast in de culturele opkomst van onze natie, waarvan de impact blijft resoneren tussen generaties en culturen.

Meneer ZIEL! viert rijke culturele momenten met verbluffende beelden van interviews en zeldzame live-optredens van iconen en beroemdheden zoals: Al Green, Stevie Wonder, Patti LaBelle, Gladys Knight, Nikki Giovanni, James Baldwin, Cicely Tyson, Harry Belafonte, Muhammad Ali, The Last Poets , Earth, Wind & Fire, Sidney Poitier, Mavis Staples, Black Ivory, Harold Melvin & the Blue Notes, Maya Angelou, Billy Preston, Toni Morrison, Bill Withers, Sonia Sanchez, Wilson Pickett, Kool & the Gang, Roberta Flack, Kathleen Cleaver, Amiri Baraka, Carmen de Lavallade, George Faison, Melba Moore, Max Roach en een 16-jarige Arsenio Hall die zijn televisiedebuut maakt met goocheltrucs.

Meneer ZIEL! maakte zijn wereldpremière op het TRIBECA FILM FESTIVAL waar het publiek het omarmde met staande ovaties en uitverkochte vertoningen. Meneer ZIEL! ontving 33 nominaties en won 21 prijzen, waaronder 14 filmfestivalprijzen. Meneer ZIEL! vertoond op meer dan 50 filmfestivals over de hele wereld, waaronder HOT DOCS, AFI Docs, BFI London, True/False, Martha’s Vineyard African American Film Festival, Woodstock Film Festival, Pan African Film Festival, Urbanworld, Los Angeles Film Festival en meer. Meneer ZIEL! werd genomineerd voor drie NAACP Image Awards en won voor Outstanding Writing in a Documentary (Television or Motion Picture). In 2020 zal de heer SOUL! werd genomineerd voor vijf Critics Choice Documentary Awards, waaronder die voor beste documentaire, en won de prijs voor beste eerste documentaire. De film won de International Documentary Association IDA Doc Award voor Beste Muziekdocumentaire, de Finalist Award voor de Inaugural Library of Congress Lavine/Ken Burns Prize for Film, de Publieksprijs op zowel AFI Docs als op Woodstock Film Festival. Meneer ZIEL! werd genomineerd voor een Cinema Eye Honours voor Outstanding Debut Feature. De film maakte zijn PBS-première op Independent Lens tijdens Black History Month 2021.

“Het maken van de film heeft ons geholpen het baanbrekende culturele werk van Ellis Haizlip, de man achter een van de meest succesvolle en sociaal belangrijke, door Black geproduceerde televisieshows in de Amerikaanse geschiedenis te belichten”, aldus regisseur Melissa Haizlip. “We zijn echt dankbaar voor de mogelijkheid om zowel de SOUL te introduceren als opnieuw te introduceren! series, de muziek en Ellis Haizlip aan de wereld. ‘SOUL!’ is de beste show waar je nog nooit van hebt gehoord. En tot nu toe was mijn oom Ellis Haizlip een beetje een onbezongen held. We zijn meer dan vereerd om Mr. SOUL te hebben! première op HBO Max op 1 augustus. Het is zowel opwindend als historisch voor onze film om deel uit te maken van zo’n dynamische programmering, een platform dat zich inzet voor het versterken van diverse verhalen en stemmen, een mandaat dat we nu meer dan ooit nodig hebben. We hopen dat onze film en de muziek, artiesten en makers die het viert, zullen helpen om Black excellence en Black joy te centreren. Het is zo opwindend om te zien hoe het publiek Ellis Haizlip ontdekt als deze verborgen figuur en onbezongen held. Het creëren van deze liefdesbrief aan de zwarte cultuur helpt om alle belangrijke bijdragen die Afro-Amerikanen en gekleurde mensen hebben geleverd aan de cultuur en de natie te verheffen.”

“Na het zien van Melissa’s document, wist ik dat ik wilde dat iedereen het zou zien. Deze documentaire toont een van onze Queer-iconen die nooit zijn verdiende loon heeft ontvangen. Hij zette zwarte mensen centraal en het kon hem niet schelen of het een enorm succes was. Hij wilde gewoon een indruk achterlaten, en dat deed hij ook”, zegt Lena Waithe.

De langverwachte Mr. SOUL! soundtrack zal beschikbaar zijn op Hillman Grad Records / Def Jam Recordings, een divisie van UMG Recordings, Inc. De eerste single van de soundtrack zal “Show Me Your Soul” zijn, uitgevoerd door Lalah Hathaway en geschreven door Robert Glasper, Lalah Hathaway, Mohammed Ayers en Melissa Haizlip.

Ga voor meer informatie over Mr. SOUL! naar www.mrsoulmovie.com en @mrsoulthemovie op Instagram en Twitter.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media