Jazz/R&B-gitarist Gregory Goodloe brengt nieuwe single “Somewhere Out There” uit op 27 augustus 2021

Spread the love

Na het uitbrengen van de single ‘Cool Like That’ probeerde R&B-jazzgitarist Gregory Goodloe vroeg in de COVID-19-pandemie kalm te blijven, ondanks de onzekerheid en bezorgdheid over de gezondheid van zijn moeder. Naarmate we dichter bij de andere kant van de pandemie komen, waagde de man van het geloof zich eerder dit jaar met een single, “Step’N Out”, die hij schreef met collega-Billboard-topgitarist Adam Hawley. Het combineren van hun energie voelde zo goed dat het paar opnieuw samenwerkte om de hoopvolle nieuwe single “Somewhere Out There” te schrijven, die op 27 augustus op Hip Jazz Records verschijnt vóór de radio-add-datum van 30 augustus.

Terwijl de wereld zich blijft herstellen en opnieuw uit het coronavirus komt, is de in Denver gevestigde Goodloe gefocust op vooruitgang. Geproduceerd door Hawley, schreef Goodloe mee aan “Somewhere Out There” om aan te moedigen en te inspireren. Met een midtempo-groove verankerd door drummer Eric Valentine en bassist Melvin Brown, roepen Goodloe’s lyrische fretwerk en coole elektrische jazzgitaar-calisthenics zijn iconische influencers op: George Benson en Wes Montgomery.

“De titel ‘Somewhere Out There’ kwam voor mij als een weerspiegeling van hoop in een steeds veranderende wereld. Adam en ik schreven het lied met inspiratie in ons hart, vastbesloten om positief onder ogen te zien wat ons te wachten staat, en met hoop op een betere toekomst. We hebben het nummer met opzet geschreven om een ​​vrolijk, feelgood deuntje te zijn. Het nummer is helder en voelt gewoon zo goed, met zijn teen die op een gestage groove en arrangement tikt’, zei Goodloe, die onlangs terugkeerde naar liveconcerten op het Keystone Wine & Jazz Festival in Keystone, Colorado.

Twee jaar geleden scoorde Goodloe zijn eerste Billboard No. 1-single, “Stylin'”, een samenwerking met de voor GRAMMY genomineerde songwriter-producer-saxofonist Darren Rahn die meer dan drie miljoen Spotify-streams heeft verzameld. Na een succesvol uitje vorig jaar met urban-jazz toetsenist Bob Baldwin op “Cool Like That”, wat Billboard’s nummer 1 meest toegevoegde single was in de debuutweek, begon de gitarist een vruchtbare creatieve relatie met Hawley.

“Adam Hawley is een geniale arrangeur/producer met een gevoel voor muziek die buitengewoon is”, zei Goodloe, die zijn debuut-opnameproject “It’s All Good” (2016) in zijn eentje schreef, produceerde en uitvoerde.

Sinds de autodidactische muzikant en veteraan van het Amerikaanse leger op het toneel verscheen, heeft Goodloe opgetreden met of geopend voor een breed scala aan R&B-, jazz- en gospelheadliners, waaronder Howard Hewett, Tank, Ben Tankard, Norman Brown, Dave Koz, Brian Culbertson , Michael McDonald, James Ingram, Roy Ayers, Shirley Caesar, Angela Spivey, John P. Key, The Rance Allen Group en Larry Dunn uit Denver, bekend van Earth, Wind & Fire. Goodloe heeft ook gediend als muzikaal leider voor R&B-popgroep Surface en soul-jazzzangeres Aysha.

Met de aanstaande release van “Somewhere Out There” heeft Goodloe zijn zinnen gezet op de belofte die voor ons ligt, namelijk “We kunnen in onze dromen geloven en hopen op een betere toekomst.”

Ga voor meer informatie naar https://gregorygoodloe.com.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media