Saxofonist Vincent Ingala brengt nieuw album “Fire & Desire” uit op 17 september 2021 | LUISTER naar nieuwe single “On The Move”!

Spread the love

Een leven vol passie en doelgerichtheid leiden is een van de grootste geschenken van allemaal. Het wijze, jonge en hitparade multi-instrumentale genie Vincent Ingala lijkt deze prestatie onder de knie te hebben. Ingala heeft 18 Top 10 Smooth Jazz-radiosingles en tien #1-radiohits verzameld. “Ik geloof dat het onze taak als muzikanten is om gewoon muziek te maken waar mensen van genieten, en hopelijk gaandeweg wat geluk en inspiratie in hun leven te brengen”, deelt de Prospect, CT native. “Dat is zeker mijn hoop als Fire & Desire wordt gehoord.” Op 17 september 2021 brengt Shanachie Entertainment de derde opname van de multi-instrumentalist uit voor het label en de zevende als leider. De charismatische en knappe Ingala heeft fans, tijdgenoten en critici geliefd gemaakt met zijn volmaakte muzikaliteit, grappige aanwezigheid op het podium, energieke en geïnspireerde optredens en alomtegenwoordige passie. “Mijn vroegste herinneringen zijn van het slaan op potten en pannen totdat mijn ouders een drumstel voor me moesten kopen en vanaf daar was het als een domino-effect.” Van bonzen op potten tot hits maken, Ingala is een kameleon in de opnamestudio. Als een alchemist verzint hij het perfecte elixer van zijn brede muzikale invloeden uit de werelden van jazz, r&b, disco, pop en daarbuiten. Op het opwindende Fire & Desire zet Ingala vol vertrouwen meerdere hoeden op. Hij bespeelt elk instrument dat op het nieuwe album te horen is, van saxofoons en keyboards tot drums, gitaar en bas. Hij produceerde, nam en mixte het album ook op, en componeerde alle nummers, met uitzondering van Jimmy Roach’s “Disco Sax”, opgenomen als eerbetoon aan tenor-titan Houston Person. Door de uitdagingen van het afgelopen jaar heeft Ingala zich kunnen verdiepen en zijn onverdeelde aandacht kunnen besteden aan Fire & Desire. “Het meest positieve resultaat van opnames tijdens de pandemie was in ieder geval de hoeveelheid tijd die ik alleen aan dit project moest besteden zonder enige andere afleiding die de stroom zou kunnen beïnvloeden.”

Shanachie Entertainment · Vincent Ingala – Onderweg
Fire & Desire opent met het meerlagige en zielsverdovende originele “Shadow Dancer”. Het vingerklikkende en funky deuntje belooft een vreugdevolle aangelegenheid voor de boeg en Ingala levert. “Mijn composities zijn het resultaat van de vele muziekinvloeden die mij van jongs af aan omringen”, vertelt de saxofonist. Voor zover ik kan nagaan, luister, absorbeer, analyseer, neem en repliceer muziek, dus ik doe een beroep op die tools en vaardigheden wanneer ik componeer en opneem.” Het luchtige en melodieuze “Could This Be Real” volgt en de eerste single “On The Move” van het album zal je humeur zeker verbeteren. De pulserende groove van het nummer doet denken aan de legendarische gloriedagen van Studio 54. “This Or That” zet Ingala’s prachtige toon en moeiteloze frasering in de schijnwerpers en hij haalt alles uit de kast voor zijn onvergetelijke vertolking van “Disco Sax”, met de glans en glans van Philly International en de diepe groove van Salsoul. De saxofonist deelt, “‘Disco Sax” was een nummer dat mijn vader vele jaren geleden voor mij speelde. Het was in feite een van de allereerste Disco 45’s die hij kocht vlak voordat de hele Disco-scene echt van de grond kwam – het was nog steeds ‘vroege’ disco. Ik herinner me dat ik niet kon geloven dat er dit disconummer was met een prachtig en vol snaar/hoorn arrangement, maar met een saxofoon aan de lijn op de voorgrond. En als klap op de vuurpijl was het saxlegende Houston Person die normaal gesproken in een meer traditionele/rechttoe rechtaan setting te horen is. Dus je verwacht echt niet dat het werkt, maar het WERKT – en het is een geweldig nummer dat je laat glimlachen, dansen en je goed voelt!

On Fire & Desire Vincent Ingala neemt ons mee op cruise met zijn rotsvaste en soepel zeilende “Riding The Wave” en hij creëert de perfecte sfeer voor de sprankelende “Hypnotic Flow”. Hij schopt het een tandje hoger en pronkt met zijn voorliefde voor oorverdovende melodieën en onmiskenbare swing op de uitbundige en verrukkelijke “Turkey Strut”. Ingala schakelt met de etherische en meditatieve ‘Aftermath’. Na anderhalf jaar veranderingen tijdens de pandemie, deelt Vincent Ingala: “Als Covid me iets heeft geleerd, is het nooit als vanzelfsprekend aan te nemen dat ik muziek mag maken voor de kost. De trieste realiteit voor de meeste mensen is dat we pas echt beseffen of waarderen wat we hebben als het weg is. Voor de meesten was 2020 een wake-up call om alle dingen die we hebben en waar we dankbaar voor zijn in ons leven onder de aandacht te brengen. Nu de dingen langzaam weer normaal worden, kunnen we ons leven met een fris en vernieuwd perspectief hervatten.” Fire & Desire sluit af met het opwindende titelnummer met een hoog octaangehalte, dat ons eraan herinnert het vuur brandend te houden en onze passies nieuw leven in te blazen.


Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media