WILLIE WINFIELD overleden

Spread the love

WILLIE WINFIELD, leadzanger van de ervaren doo-wop-groep The Harptones, stierf op dinsdag 27 juli. Er zijn momenteel maar weinig details beschikbaar, behalve dat Winfield 92 was en pas in april 2019 met de groep optrad. Winfield was een van de oprichters van de Harptones die in 1953 voor het eerst samenkwamen in New York.

Hoewel ze uitstekende zangstylisten waren, hadden ze nooit een top 40-pophit, hoewel een van hun beste nummers, ‘Life Is But A Dream’ werd een soort van een zanggroep standaard. De fans van Temptations zullen hun versie op hun album ‘For Lovers Only’ kennen en waarderen, terwijl filmliefhebbers zullen weten dat het origineel van Harptones op de soundtrack van ‘Goodfellas’ stond.

Winfield werkte 66 jaar met de Harptones en ondanks vele aanbiedingen weigerde hij solo te gaan. Bekend om zijn bescheidenheid, zei hij in een interview in 2019: “De harptonen zijn de reden dat ik bleef zingen. De oorspronkelijke groep had allemaal hetzelfde idee. We deden alles samen; we gingen uit na shows. Dat doen we nu nog steeds. Overal waar we verschijnen, zijn de oorspronkelijke leden die overleden zijn bij mij. Ik hoor hun stemmen nog steeds.”

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media