De Fatback Band warmt weer op met “Dem Words”

Spread the love

The Fatback Band was een op zichzelf staande band die representatief is voor alle grote soul-, funk-, blues- en fusionbands die in de 20 jaar tussen 1965 en 1985 zijn gevormd. Met een van de beste bandnamen aller tijden, trok The Fatback Band op alle invloeden die leider Bill ‘Fatback’ Curtis opnam uit de vele legendes waarmee hij speelde en de talloze geluiden die hij hoorde in de muziek- en culturele broedplaats van New York om een ​​geluid te creëren dat up-to-date en ook wees de weg naar de toekomst.

De toekomst en het heden was hiphop en Curtis en de Fatback Band zetten het op wax voordat iemand buiten New York wist dat rap iets was met het nummer “King Tim III (Personality Cult). Dat nummer bevatte een rap die paste bij wat emcees als Kurtis Blow en de Sugarhill Gang zouden doen in de late jaren 1970 en vroege jaren 80, maar ondersteund door een live band die wat koperachtige, bas-poppende funk uitbracht. Natuurlijk was Fatback beter bekend om hun rechttoe rechtaan funkjams zoals “Back Strokin'” en “I Like Girls”.

Zoals veel bands die uit dat geweldige tijdperk zijn voortgekomen, is het fortuin van Fatback toegenomen en afgenomen. Er zijn personele wisselingen geweest, maar Bill ‘Fatback’ Curtis heeft het funkfeest gaande gehouden. Nu, als de laatste van de originele leden die nog steeds bij de groep zijn, keert Curtis terug met een Fatback Band voor een nieuwe generatie en een nieuw nummer getiteld “Dem Words”. Het nummer heeft een mid-tempo springerige groove en wat soulvolle zang van zangeres Isabella Dunn Gordon. De track vindt dat Gordon iemand laat weten dat ze hun woorden zorgvuldiger moeten kiezen, omdat de ongevoeligheid die wordt gebruikt in wat ze zeggen, iemand kwetst die toegewijd is en er voor de lange termijn wil zijn.

Curtis groeide op met het horen van de muziek van het Caribisch gebied die door heel New York schetterde en die invloed is zeker te horen in dit nummer, van de percussie tot elementen van Gordons vocale levering. Bekijk hier “Dem Words”.

De Fatback Band – “Dem Words”

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media