Goldey neemt ons mee “naar de maan”

Spread the love

ongeveer nu. Gelukkig heeft de in Frankrijk geboren singer-songwriter Goldey dat gedaan. Met zijn nieuwste single, zijn eerste stuk opgenomen studiomuziek sinds 2015, schreef Goldey een oprecht eerbetoon aan zijn dochter.

“To the Moon” is aangenaam gearrangeerd als een mini-symfonisch meesterwerk. Het nummer opent met intieme akoestische gitaarplunks en Goldey’s zonovergoten zang die zo doet denken aan het prime-tijdperk Howard Hewett. Hij is zeker in goed gezelschap, hij werkt samen met tekstschrijver Crystal Petit, gitarist Nyr Raymond en heeft de zegen van David Abakan – een getalenteerde Franse muzikant die we in 2018 behandelden.

Diep van binnen beginnen de bergachtige riffs die verwant zijn aan de slotminuten van EW&F’s “Fantasy” met zulke glorieuze vegende snaren. Het is een lied van overvloedige zorg, iemand pushen om hun volledige potentieel te bereiken. Terwijl de zoete groove voortschrijdt naar zijn top, wordt de muziek volledig overspoeld met motiverende teksten (“En ik bid dat je het volhoudt / Je bent niet bang, je bent zo dapper, pluk de dag.”) En bij de einde, wanneer de muziek wordt gereduceerd tot een langzaam verdwijnend gefluister, laat Goldey een boodschap van hoop achter die ons uiteindelijk bijblijft: “Gonna reach, gonna reach zelfs hoger/You can go, you can go where you want/You can be, you can wees wat je wilt / gaat zijn, wordt nog sterker.”

Het nummer komt met volledige ferventie wanneer het wordt getoond in de begeleidende conceptvideo die wordt behandeld door Emmanuel Bardouils scherpe stripboekanimatie, die eruitziet als een Calvin en Hobbes-meets-Boondocks-hybride. En ja, dat zijn Goldey en zijn dochter die meegesleept worden in een fantasie vol laaiende raketschepen, open blauwe luchten en zoete ouderliefde.

Check it out en laat ons weten of je “in de wolken” bent met Goldey’s nieuwste nummer.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media