Philadelphia rouwt om het overlijden van Harry Coombs van PIR

Spread the love

Kenny Gamble en Leon Huff, mede-oprichters van Philadelphia International Records, rouwen om de dood van Harry Coombs, voormalig senior vice-president sales en marketing voor het iconische label. Mr Coombs is onlangs overleden.

De legendarische producers Gamble en Huff begonnen in 1972 samen te werken met Mr. Coombs aan het begin van de snelle opkomst van het platenlabel. Hij werkte voor het label tot 2002.

Coombs was zelf een legende in de muziekindustrie en werkte nauw samen met Gamble and Huff en Philadelphia International als het belangrijkste marketingcontact met het toenmalige CBS Records (Sony Music), waar het label, bekend om zijn kenmerkende ‘Philly Sound’, was gehuisvest. Hij was verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van iconische soulacts, waaronder O’Jays, Teddy Pendergrass, Lou Rawls, Harold Melvin & the Blue Notes, Billy Paul en Phyllis Hyman.

Coombs’ werk met Philadelphia International en CBS zorgde voor het succes van talloze artiesten en hun hits, waaronder ‘Me and Mrs. Jones’ van Billy Paul, ‘Love Train’ van O’Jays en ‘Ain’t No Stoppin’ van McFadden en Whitehead. Wij nu.”

“Harry begon vanaf het begin met onze Philadelphia International Records-organisatie en hij was een enorme aanwinst in het namens ons samenwerken met CBS bij verkoop- en marketinginspanningen”, aldus Gamble en Huff.

“Harry was niet alleen een geweldige teamspeler, maar hij was ook een goede vriend voor ons door de jaren heen. Hij zal echt gemist worden. We sturen onze oprechte gebeden en condoleances naar zijn dierbare vrouw en familie.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media