S.Singer Joy Denalane brengt project “Let Yourself Be Loved – Deluxe Edition” uit | BEKIJK NIEUWE VIDEO!

Spread the love

De onbetwiste Queen of Soul van Duitsland, Joy Denalane, keert terug met ‘Let Yourself Be Loved – Deluxe Edition’, NU verkrijgbaar bij Lesedi / Motown Records.

Oorspronkelijk uitgebracht op Motown Records in de zomer van 2020, met meer dan 10 miljoen streams en verkocht meer dan 26.000 exemplaren (waardoor nummer 5 in de Duitse hitlijsten wordt bereikt), krijgt het album eindelijk zijn eerste officiële UK-release, in de vorm van een uitgebreide luxe-editie, met vijf merken nieuwe nummers, compleet met een exclusieve royale 7″ boxset met acht vinylplaten.

Met ‘Let Yourself Be Loved – Deluxe Edition’ presenteert Joy haar definitieve soulstatement. De plaat, die haar vijfde albumrelease markeert, is in gelijke delen een daad van zelfbevestiging, genealogisch onderzoek en eerbetoon aan de grote klassiekers van het genre, waarbij ze alle onderdelen van haar eerdere werk behendig samenbrengt. Het is een plaat met de glinsterende arrangementen, de weelderigheid en de etherische melodieën die we associëren met klassieke soulmuziek. De productie komt met dank aan Roberto Di Gioia – een van ’s werelds meest gerenommeerde jazzpianisten die zijn carrière begon te spelen met grootheden als Johnny Griffin, Art Farmer en Woody Shaw.

Hoogtepunten zijn onder meer ‘Be Here In The Morning’, een duet met de Texaanse blueszanger C.S. Armstrong, het dramatische ‘Wounded Love’, het aan Marvin Gaye herinnerende ‘The Ride’ en de strijdlustige uptempo knaller ‘I Gotta Know’. De James Jamerson basgitaar klinkt bijzonder goed op ‘I Believe’, dat Denalane zingt met voormalig Motown-artiest BJ The Chicago Kid, die ook heeft samengewerkt met artiesten als Kendrick Lamar, Kanye West en Anderson Paak. En mis natuurlijk de vijf nieuwe bonustracks niet; er is het door funk gedreven ‘Use Me’ en de vrolijke pracht van ‘Still It Ain’t You’. De aankomende single ‘The Show’ is neo-soul op zijn best, terwijl het vrolijke ‘Forever’ en het tijdloze ‘Give and Take’ maakt de set compleet. De toevoeging van deze nieuwe nummers tilt een toch al briljant album naar een bijna perfect oeuvre.

“Ik wilde een klassiek soulalbum maken”, zegt Joy. “Stilistisch was ik op zoek naar inspiratie uit de periode rond het einde van de jaren zestig tot 1973” – een periode die een belangrijk keerpunt vormt voor het genre, waarin soul zichzelf muzikaal overtrof en uiteindelijk een sociaal-politieke kracht met significante impact werd. Voor Joy is deze diepe en toegewijde betrokkenheid bij de muziek uit haar jeugd niet alleen een zoektocht naar haar muzikale roots. Het gaat niet om vintage simulaties van oude soul-opnames. Het is een kwestie van identiteit – muzikaal, politiek en persoonlijk. Het biografische aspect, het verlangen om erbij te horen, is altijd een centraal thema geweest in haar werk.

“Wat voor mij belangrijk was, was het geluid en het gevoel, een zoektocht naar mezelf. Waar kom ik vandaan, wat definieert mij, wat blijft er over als ik al het andere weglaat?” In de meeste liedjes zingt ze ogenschijnlijk over liefde in al haar facetten: liefde voor vrienden en kinderen, maar ook romantische liefde. Maar de manier waarop ze dat doet, is vergelijkbaar met hoe universele thema’s in het verleden een extra betekenis en een politieke lading kregen in soulmuziek. De pijn en de urgentie die in deze liefdesliedjes aanwezig zijn, hebben natuurlijk een spoor gelegd naar de zwarte burgerrechtenbeweging en de ellende die het gevolg is van racisme en marginalisering. Dit lijden is helaas internationaal en niet beperkt tot de Verenigde Staten van de jaren zestig. “Ik kan mijn eigen pijn, mijn woede, mijn wanhoop en kwetsbaarheid heel duidelijk voelen op deze plaat”, zegt ze. “Deze muziek brengt deze gevoelens aan het licht en kanaliseert ze nog meer dan de vorige platen.”

‘Let Yourself Be Loved – Deluxe Edition’ is doordrongen van Joy Denalane’s ervaringen als zwarte vrouw in de Duitse diaspora. Toen ze een kind en een tiener was, waren er maar heel weinig zwarte mensen in Duitsland, en er was geen geluid dat hun dagelijkse ervaring van racisme en marginalisering adresseerde. “Al die jaren liep ik tegen bakstenen muren aan”, zegt Joy, “zelfs in het verlichte, kosmopolitische Berlijn. De muziek gaf me kracht en hielp me bewust te worden van de situatie. Inmiddels begrijp ik iets wat ik niet kon zien toen ik 20 of 25 was: je went nooit aan deze pijn en afwijzingen, het wordt nooit beter. Het onophoudelijke categoriseren maakt je gek en steeds gevoeliger.”

Dat maakt de in Berlijn geboren artiest echter niet minder fel: als je over liefde zingt, gaat het soms over de afwezigheid van liefde. Dat is slechts een deel van hoe ‘Let Yourself Be Loved – Deluxe Edition’ de essentie van Joy Denalane vertegenwoordigt.

Joy Denalane brak voor het eerst door met haar debuutalbum ‘Mamani’ uit 2002, dat goud werd. Haar tweede, ‘Born & Raised’, met speciale gasten Lupe Fiasco, Raekwon en Governor bereikte nummer 2 in de Duitse hitlijsten, wat samen met de follow-ups, haar top-10 albums ‘Maureen’ en ‘Gleisdreieck’, Joy hielp vestigen als een van de meest invloedrijke soulartiesten in Duitsland. Voor haar vijfde album, ‘Let Yourself Be Loved’, kreeg ze een contract bij het legendarische Motown Records – een van de eerste Europese artiesten ooit die bij het label tekende.

‘LAAT JEZELF GELIEF WORDEN DELUXE EDITION’ TRACKLIST

 1. Wounded Love
 2. Be Here In The Morning (Feat. CS Armstrong)
 3. I Believe (Feat. BJ The Chicago Kid)
 4. The Ride
 5. I Gotta Know
 6. Hey Dreamer
 7. Stand
 8. Love Your Love
 9. Top Of My Love
 10. Let Yourself Be Loved
 11. Put In Work

Bonus Tracks:

 1. Use Me
 2. Still It Ain’t You
 3. The Show
 4. Forever
 5. Give and Take

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media