Baccara-zangeres Maria Mendiola (69) van hit Yes Sir, I can Boogie overleden

Spread the love

María Mendiola, een van de twee zangeressen van de Spaanse groep Baccara, is zaterdagochtend, omringd door haar familie, in Madrid op 69-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar bandlid Christina Sevilla zaterdagavond op Instagram bekendgemaakt. De groep had in de jaren ’70 een enorme hit met Yes sir, I can boogie.

„Hoe moeilijk is het voor mij om dit te publiceren… Mijn lieve Maria, een fantastische artiest maar boven alles mijn vriendin, heeft ons vandaag verlaten”, schrijft Sevilla. „Ik kan je alleen maar bedanken voor alle liefde die ik van je heb mogen ontvangen en je zeggen wat ik in het leven al zo vaak had kunnen zeggen: ik hou van je.”

De twee zangeressen scoorden met hun eerste single Yes Sir, I Can Boogie in 1977 een enorme hit. Ze verkochten meer dan 16 miljoen platen, een waar record voor meidengroepen in die tijd. Ook hun tweede single Sorry, I’m a Lady werd in 1978 een hit. Datzelfde jaar vertegenwoordigden ze Luxemburg op het Eurovisie Songfestival en bereikten ze met Parlez-Vous Français? de zevende plaats.

Hun hit Yes Sir, I can Boogie werd deze zomer opnieuw populair, nadat Schotland het op het EK adopteerde als het ’onofficiële volkslied van Schotland’. Dat ontroerde Mendiola, liet ze toen weten. „Ik had nooit gedacht dat ik weer in de hitlijsten zou staan. Ik ben niet meer zo jong, maar het laat zien dat ’I can still boogie’.”

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media