Eric J’rome van Z’Looke neemt een “One Night Stand”

Spread the love

In 1988 maakten vier jongens uit Pasadena, bekend als Z’Looke, een onvergetelijke indruk op R&B-fans met hun synth-funky merk van soulvolle new jack swing. Zelfs met minimale promotionele ondersteuning in een tijdperk waarin het medium van muziekvideo zijn hoogtepunt naderde, steeg het pakkende “Can U Read My Lips” van de groep naar #2 in de Billboard-hitlijsten. Het vervolg, “Lovesick (The Cure)” miste net de top 10. Ontmoedigend vertaalde de labelpolitiek zich in aanzienlijke vertragingen bij de release van hun tweede album, dat met geen enkel spoor kwam en ging toen het drie jaar later werd uitgebracht.

Zanger Wayne Cee stierf veel te jong in 2013, maar medeleden Mike Cee Carpenter, Art Zamora en Eric J’rome Strickland zijn elk actief gebleven in een verscheidenheid aan muzikale inspanningen. Gitarist Eric is de eerste die in zijn eentje voor de microfoon stapt, en zijn nieuwe single, ‘One Night Stand’, zal waarschijnlijk dienen als een welkome traktatie voor Z’Looke-fans die verlangen naar meer van de flava van de groep sinds de begin jaren ’90. Over een duidelijk onderbroken, met keyboard beladen groove, levert hij een gelaagde vocale uitvoering geaccentueerd door swingende percussie-jabs, vrouwelijke ad-libs en kleurrijke synth-fills.

Luister eerst naar Eric J’rome’s solodebuut, “One Night Stand”, hieronder en laat ons weten hoe zijn bijgewerkte kijk op het Z’Looke-geluid je raakt.

Eric J’rome – “One Night Stand”

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media