RUST IN VREDE. jazz en R&B geweldige Leonard “Doc” Gibbs

Spread the love

Vanavond rouwen we om het overlijden van een musicalgrootheid. Leonard “Doc” Gibbs is al een halve eeuw een steunpilaar in soul en jazz en verzamelde een ander publiek volledig als muzikaal leider van de Emeril-televisieshow, starende chef-kok Emeril Lagasse.

Vers van de Pennsylvania School of Fine Arts, werd Gibbs een vaste waarde in de Philly-jazzscene. Hij kreeg de bijnaam “Doc” van de legendarische saxofonist Grover Washington Jr, op wiens Live at the Bijou-album Gibbs speelde, toen Gibbs Washington hielp van een verkoudheid af te komen met een kruidenbrouwsel.

Maar Gibbs’ echte talent zat op de stokken, en hij speelde ze achter een who’s who van R&B- en jazzgrootheden, waaronder Eric Benet, Erykah Badu, Anita Baker, Nancy Wilson, George Benson en talloze anderen.

De Emeril-show bracht Gibbs een nieuw televisiepubliek, maar hij bleef over de hele wereld optreden. Hij was ook lid van de raad van bestuur van de National Association of Recording Arts and Sciences en was een pleitbezorger voor muzikaal onderwijs, en werkte regelmatig met kinderen via Young Audiences of Eastern Pennsylvania.

In een jaar waarin zoveel muzikale helden stierven, is het overlijden van Doc Gibbs weer een triest hoofdstuk.Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media