Soulman Curtis Harding legt de Motown-sfeer vast op “Can’t Hide It”

Spread the love

Curtis Harding is een kunstenaar die soul revival tot een kunstvorm heeft verheven. Zijn muziek vangt het geluid van soul en funk van eind jaren zestig en begin jaren zeventig, zowel instrumentaal als vocaal. Tekstueel vertellen zijn liedjes verhalen over mensen die met een persoonlijke crisis worden geconfronteerd of die hun eigen demonen proberen uit te drijven. Dat gold voor de deuntjes op zijn zeer goede album Face Your Fears uit 2017 en dat geldt ook voor de nieuwe single “Can’t Hide It” van Harding van zijn aankomende album If Words Were Flowers.

“Can’t Hide It” vertelt het klassieke verhaal van een man die zich beweegt tussen het verliezen van de strijd om de gevoelens die hij voor een vrouw heeft in bedwang te houden of, wanneer hij die gevoelens uit, de realiteit confronteert dat ze zich misschien niet op dezelfde manier voelt. Dat verhaal wordt voortgestuwd door klassiek geluid waarin soul, funk en psychedelische muziek samensmelten. Het deuntje bevat rinkelende en vervormde wah wah-gitaren, percussie die varieert van bongo’s, tamboerijnen en wat in de zak drummen, en een echte funky baslijn.

Het enige dat dit deuntje nodig heeft, is het soort video dat kijkers terugvoert naar de tijd dat shows dat “Soul” piekzwartheid naar de ether bracht. Harding levert dat, dankzij een trippy en nauwkeurige video met film- en televisiesterren Anthony Mackie en Omar Dorsey als presentatoren van een fictieve muziekshow uit de jaren 70 genaamd “The Velvet Touch”. Bekijk het nummer en de video van Curtis Harding voor “Can’t Hide It”. Je kunt je laatste geld inzetten, het is een steengas, schat.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media