Marvin Gaye’s klassieke LP “What’s Going On” (50th Anniversary 2LP Edition) arriveert op 3 december 2021

Spread the love

Gedurende 2021 viert de wereld het leven en de erfenis van R&B-pionier Marvin Gaye ter ere van de 50e verjaardag van de release van zijn baanbrekende plaat What’s Going On. Na een halve eeuw blijft de wijsheid achter R&B’s eerste naadloze conceptalbum, What’s Going On, kloppen: een aangrijpend pleidooi dat we zouden kunnen organiseren om vaak over het hoofd geziene kwesties van ongelijkheid en ecologische nood aan te pakken.

Ter afsluiting van het jaar zetten Motown en UMe het feest voort met de release van What’s Going On: 50th Anniversary 2LP Edition op 3 december 2021. Deze premium vinylrelease bevat direct-naar-analoge mastering van de originele primaire albumbandspoelen van de veelgeprezen ingenieur Kevin Gray, een van de eerste keren dat dit is gedaan sinds 1971, wat een onmiskenbaar authentieke luisterervaring biedt.

What’s Going On: 50th Anniversary 2LP Edition bonus-LP opent het schrijf- en productiepalet van het album. Uitgelicht zijn vier zeldzame versies die hun vinyldebuut maken, gemarkeerd door een niet eerder uitgebrachte “gestripte” versie van de titelsong, plus alle zes originele mono single mixen en hun B-kantjes, met al die 7″ versies voor het eerst op vinyl sinds hun oorspronkelijke releases. Onder hen zijn alternatieve versies van “God Is Love” en “Flying High (In The Friendly Sky)”, de laatste uitgegeven op 45 als “Sad Tomorrows”. Volledige tracklist hieronder.

Met twee platen van 180 gram, een stevige omslag, originele gatefold met volledige songteksten, bevat deze formidabele release ook bedrukte hoezen met trackdetails, een zeldzaam beeld van de hoessessies en een kort essay ter ere van arrangeur David Van De Pitte. De nadruk ligt op een hoofdessay van de veelgeprezen auteur en dichter Hanif Abdurraqib, die zojuist werd uitgeroepen tot een van de 25 ontvangers van de MacArthur-beurs 2021. Een e-commerce-editie bevat ook drie exclusieve litho’s van de What’s Going On-fotosessies. Koop hier de What’s Going On: 50th Anniversary 2LP Edition.

Naast What’s Going On 50th Anniversary 2LP Edition, brengt Motown/UMe een vier-track remix suite uit van de GRAMMY®-genomineerde producer Salaam Remi, bekend om zijn werk met talloze hiphop-, pop- en R&B-iconen. De suite bevat remixes van What’s Going On-nummers, waaronder ‘No Need’, een niet-uitgebracht instrumentaal nummer uit de ‘Sad Tomorrows’-sessies, evenals een herinterpretatie van de kerstrelease ‘I Want To Come Home For Christmas’, oorspronkelijk opgenomen in 1972 en thematisch verbonden met What’s Going On als eerbetoon aan de Vietnamese troepen die ernaar verlangen om tijdens de feestdagen bij hun familie te zijn.

Met een kwetsbare diepgang en complexiteit opende Marvin Gaye de afgelopen vijf decennia op muzikaal, cultureel en politiek gebied de deur voor talloze muzikanten om het onrecht van onze wereld aan te pakken. What’s Going On staat op nummer 1 op Rolling Stone’s 2020-lijst van ‘The 500 Greatest Albums Of All Time’ en heeft zijn altijd groene relevantie bewezen en zijn erfenis zal de muziek van toekomstige generaties blijven beïnvloeden en vormgeven.

TRACKLIJSTEN

What’s Going On 50th Anniversary 2LP Edition:

LP 1: Original LP
SIDE 1
1. What’s Going On 3:53
2. What’s Happening Brother 2:44
3. Flyin’ High (In The Friendly Sky) 3:50
4. Save The Children 4:03
5. God Is Love 1:42
6. Mercy Mercy Me 3:13

SIDE 2
1. Right On 7:32
2. Wholy Holy 3:08
3. Inner City Blues (Make Me Wanna Holler) 5:27

LP 2: Bonus Tracks
SIDE 3
1. What’s Going On stripped version * 3:57
2. What’s Going On mix 1/no strings or horns 3:54
3. What’s Going On rhythm & strings instrumental mix 3:50
4. Symphony demo version 2:49

SIDE 4 – Original Mono Single Mixes
1. What’s Going On 3:54
2. God Is Love 2:51
3. Mercy Mercy Me (The Ecology) 2:30
4. Sad Tomorrows 2:22
5. Inner City Blues (Make Me Wanna Holler) 2:58
6. Wholy Holy 3:09

Produced by Marvin Gaye
Album Arranged and Orchestra Conducted by David Van DePitte
*Previously Unreleased

And

Marvin Gaye x Salaam Remi: The Remix Suite:

1. Save the Children (Salaam Remi Mix)
2. Sad Tomorrows (Salaam Remi Mix)
3. No Need (Salaam Remi Mix)
4. I Want To Come Home For Christmas (Salaam Remi Mix)

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media