Pieces of a Dream bereidt 25e album voor – hoor eerste single!

Spread the love

Na anderhalf jaar social distancing, virtuele concerten en livestreams is de hedendaagse jazzpionier Pieces Of A Dream terug met Fired Up! Met hun 25e nieuwe opname voor release op 15 oktober 2021, hun snel naderende 45e verjaardag en een reeks tourdata, is de missie van de superband sterker dan ooit. “We zijn toegewijd, vastberaden en volledig voorbereid om weer in de groove te komen”, verklaart drummer Curtis Harmon. “Dit betekent dat ik er alles aan doe om ervoor te zorgen dat mijn door God gegeven gaven en talenten worden gebruikt voor iets zinvols, niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen.”

Pianist James Lloyd voegt toe: “Bij ons eerste persoonlijke optreden onlangs, was het ronduit magisch. We wilden het podium niet verlaten. Het was geweldig om de gezichten van onze fans weer te zien, zelfs door maskers heen.” Het verhaal van Pieces Of A Dream, dat opende voor beroemdheden als Miles Davis, Count Basie en James Brown, is een verhaal over het lot en broederschap. Stel je drie fanatieke tienermuzikanten met sterrenogen voor die erin slagen ontdekt te worden door Mister Magic (Grover Washington, Jr.), tienersensaties worden en zich aansluiten bij het pantheon van muzikale wonderen van de “City Of Brotherly Love”, waaronder Gamble en Huff, Patti Labelle, John Coltrane, McCoy Tyner en The Roots. Ze toerden de wereld rond, verkochten meer dan een miljoen albums en scoorden zowel Smooth Jazz- als R&B-radiohits. Pieces Of A Dream wordt al lang vereerd vanwege hun kenmerkende fusie van Jazz, R&B, Funk, Pop en Blues.

James Lloyd belooft dat de nieuwe cd Fired Up! als thuiskomen zal voelen. “Dit nieuwe album bevat het gamma van wat onze fans gewend zijn: uptempo, downtempo, funk, ballads, latin-infused en partyjams – het zijn allemaal stukken!” roept hij uit.

James Lloyd en Curtis Harmon delen een ijver voor muziek en het verbinden met hun fans is voelbaar. Dit in combinatie met hun magnetische chemie hebben bijgedragen aan hun blijvende succes. James deelt: “Mijn partner Curt is de zak en de drive op het podium. Als hij samenwerkt en muziek schrijft, brengt hij een andere energie en richting mee, wat verfrissend is,” merkt Curtis op. “James heeft een uniek gevoel voor humor dat het werken met hem erg leuk maakt. Hij is ook een perfectionist als het om onze muziek gaat, dus hij neemt nooit genoegen met minder dan zijn best.”

De verwachte nieuwe opname van Pieces Of A Dream, Fired Up!, levert hun kenmerkende geluid. Het album bevat tien nummers met soulvolle grooves, energieke solo’s en organische composities. “Na een collectief uitdagend anderhalf jaar hopen we dat Fired Up! brengt nieuwe opwinding en energie bij de liefde voor muziek van onze fans”, zegt drummer Curtis Harmon. “We willen dat dit album een ​​herinnering is aan de goede dingen die het leven te bieden heeft, zowel muzikaal als persoonlijk.” Pianist James Lloyd zegt: “We zouden hier niet zijn zonder onze fans. Onze missie is altijd geweest om hen trouw te blijven en een delicate balans te dansen tussen vooruitstrevend zijn en vasthouden aan onze roots, terwijl we grenzen verleggen en onze grenzen verleggen.”

Bekijk hieronder het titelnummer.


Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media