Brick mede-oprichter en gitarist Regi Hargis overleden

Spread the love

Een van de grote ontwikkelingen in de muziek uit de jaren 70 was de creatieve versmelting van soul, funk en jazz tot nieuwe smaken die tot op de dag van vandaag weerklinken. En een van de geweldige acts die deze muziek vooruit helpen, was het in Atlanta gevestigde kwintet Brick. En vanavond rouwen we om het overlijden van Brick mede-oprichter en gitarist Regi Hargis.

De leden van Brick plaatsten vanmiddag het volgende bericht op hun Facebookpagina:

Het is met enorm verdriet dat we het overlijden bevestigen van het stichtend lid van de band BRICK-familie en een muzikale legende in ons midden. Regi Hargis, een van de oorspronkelijke leden van de Band Brick, stierf 10-15-21 in zijn huis in Atlanta. We zijn vereerd en bevoorrecht om de liefde voor muziek, vrienden, reizen, tegenspoed en triomf te delen met deze vriendelijke geest en muzikale dynamo.

Regi speelde een belangrijke rol in tal van hits sinds de oprichting van de groep in 1976 en zijn overlijden als artiest en muzikaal familielid zal voor altijd worden gemist. We vragen op dit moment om uw gebeden voor zijn altijd ondersteunende en liefhebbende familie, en vragen u zijn familie in gebed te houden terwijl ze zich aanpassen aan zijn verlies en rouwen om zijn overlijden.

Regi Hargis zal in de gedachten en harten blijven van de velen die hij heeft aangeraakt door zicht, geluid en geest. REGI WIJ ZULLEN JE MISSEN!

Brick werd midden jaren 70 opgericht in de ATL als een combinatie van een jazzact en een lokale discoband. Met die creatieve samensmelting van stijlen in gedachten, bedachten ze de term ‘Dazz’, wat disco + jazz betekent. Het werd de titel van hun coming-outnummer (medegeschreven door Hargis), een R&B- en pophit die de hitparades bereikte en invloedrijk werd in zowel de muziekscene van de late jaren 70 als later in de hiphopwereld.

Brick ging in 1977 nog een stap verder met de “Dazz”-formule met “Dusic” (Disco + Music), dat ook de top 5 bereikte. De hits vertraagden tegen het begin van de jaren 80, maar Brick bleef in dat decennium nieuwe muziek uitbrengen en sloeg de top 10 nog een paar keer met “Ain’t Gonna Hurt Nobody” en “Sweat.”

Brick is tot ver in de 21e eeuw doorgegaan als toeract en blijft een publiekslieveling. We rouwen met hen om het overlijden van deze getalenteerde oprichter.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media