Jef Kearns krijgt “Freaky” op klassieke cover

Spread the love

“I Wanna Do (Something Freaky To You)”, Leon Haywoods ode aan ongeremde passie uit 1975, heeft twee generaties luisteraars geïnspireerd om op te staan ​​(of te gaan liggen). De songtekst die (zij het op een metaforische manier) seksuele verkenning en vrijheid viert en beschrijft, was in die tijd gewaagd, en als je bedenkt hoeveel moeite nummers met een vergelijkbaar onderwerp en/of sonic, ahem, hadden om airplay te krijgen, zou het niet wees verrassend als Haywood’s slaapkamerfunk aanvankelijk moeite had om een ​​thuis te vinden op de ether.

De radiopolitie kon “I Wanna Do (Something Freaky To You)” niet uit de ether houden, noch konden ze voorkomen dat het nummer een van de bepalende nummers van dat subgenre van funk zou worden. Iets minder dan 20 jaar later viel het nummer – of in ieder geval de ultra-funky baslijn – in de handen van een paar mannen die het een en ander wisten over toeters en bellen met de inhoudspolitie. Dr. Dre en Snoop Dogg’s sample van “I Wanna Do (Something Freaky To You)” voor hun hit “Nuthin’ But a G Thang” uit 1993 hielp om dat deuntje een van de bepalende nummers van hiphop aan de westkust te maken en een van de beste rapnummers ooit.

Nu, iets minder dan 20 jaar na “G Thang”, geeft fluitist Jef Kearns ons een nieuwe versie van Haywood’s klassieker die het origineel eert, evenals het hiphoppareltje van Dre en Snoop. Het nummer bevat veel hommages aan de rapklassieker uit 1993, zoals scratchen op de draaitafel en Kearns die zijn fluit gebruikt om te zinspelen op de baslijnsample die Dre gebruikte in ‘G Thang. In Alana Bridgewater vindt Kearns een zangeres die de ziel, sensualiteit, urgentie en passie die Haywood naar het origineel bracht, vakkundig kan herscheppen. En natuurlijk zou dit geen Jef Kearns-joint zijn als hij niet een vleugje jazz in het proces zou brengen terwijl hij improviseert op de fluit en vervolgens een creatief gesprek aangaat met de saxofoon.

Er gebeurt veel en veel om de aandacht van de luisteraar vast te houden. Bekijk hier onze wereldpremière van Kearns’ nieuwe versie van “I Wanna Do (Something Freaky To You)”.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media