Een documentaire in voorbereiding over Billy Preston

Spread the love

“Het is een enorm voorrecht om met zoveel geweldige muzikanten te hebben mogen spelen. Het was ook een grote eer om als zwarte muzikant deel uit te maken van deze legendarische groepen en ik hoop te hebben bijgedragen aan de evolutie van de mentaliteit ”, vertrouwde Billy Preston Funk ★ U enkele maanden voor zijn dood in juni 2006 toe. .

Bijgenaamd de Fifth Beatle na zijn samenwerking met de Fab Four op hun laatste albums Let It Be en Abbey Road, heeft Billy Preston zich onderscheiden naast de grootste namen in soul en funk, waaronder Aretha Franklin, Sam Cooke, Ray Charles en Sly Stone. naar There’s A Riot Goin’On in 1971.

Een documentaire die momenteel in pre-productie is, zal binnenkort het weinig bekende verhaal vertellen van een van de beroemdste sessiemensen in de geschiedenis van de populaire muziek. Geregisseerd door Paris Barclay en mede geschreven door Cheo Hodari Coker, zal het ingaan op de ongelooflijke muzikale reis van de auteur van “Nothing From Nothing”, vanaf zijn begin in de clubs van Hamburg op 16-jarige leeftijd tot ’tot zijn laatste optredens op podium en in de studio. Haar persoonlijke verhaal, gekenmerkt door seksueel misbruik en verslavingsproblemen tijdens de jaren zeventig, zal ook worden opgenomen in een project dat wordt gecoproduceerd door Homegrown en White Horse Pictures.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media