“NEW” PATTI…

Spread the love

De nieuwste release van SOUL 4 REAL bevat twee prachtige, “niet eerder uitgebrachte” nummers van PATTI LABELLE en de BLUEBELLES – beide opgenomen tijdens het dienstverband van de meiden bij Atlantic Records. Met “eerder niet uitgebracht” bedoelen we niet eerder uitgebracht op vinyl. Ze zijn verschenen op cd-retrospectieven.

De A-kant is een soulvol en verzengend uitje, ‘How Can You Throw My Love Away’ – een nummer dat ook door Carla Thomas is opgenomen op haar ‘Memphis Queen’-LP. Deze opnieuw geïntroduceerde versie uit 1968 is een Detroit-productie van Don Davis en klinkt er zo in! Prachtig.

De B-kant is een meer uptempo en meer intrigerend ‘When Joe Touches Me’. Deze dateert uit 1969 en is opgenomen in Chicago door ‘Chi Sound Incorporated’. Het zegt het nergens, maar er staat Curtis Mayfield op gestempeld – de productie, de teksten, het rijmen, het tempo verraden allemaal het werk van de Gentle Genius. Meer bewijs? Welnu, deze “op de plank gelegde” ‘Joe’ werd opgenomen tijdens dezelfde sessies als Patti en de meiden’ Mayfield produceerde single ‘Trustin’ You’ / ‘Suffer’ … nuff zei?

Proficiat aan Soul 4 Real voor het verkrijgen van vinyl van twee kwaliteit soul-cuts waar veel vraag naar zal zijn bij verzamelaars. Goed spul!

Meer informatie? https://www.soul4real.es/soul-4-real-records/

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media