Nieuw Eric Essix juweeltje komt op vinyl voor Record Store Day”

Spread the love

Eric Essix is ​​een artiest van een artiest, met meer dan drie decennia en 26 volledige albums op zijn naam. En met zijn nieuwste album Songs From The Deep laat de inmiddels legendarische gitarist horen dat hij zijn creatieve hoogtepunt bereikt.

De afgestudeerde aan het Berklee College of Music nam vier hoog aangeschreven albums op op het Nova Records-label voordat hij werd ondertekend door het aan Warner Brothers gelieerde label, Zebra Records, waar hij de hitlijsten opreed met de hitsingles ‘For Real’ en ‘Rainy Night In Georgia. ” Maar gedurende bijna 20 jaar als een echte onafhankelijke artiest op zijn eigen Essential Recordings, is Eric een radiopoppetje geworden, met hit na hit en bestverkopende albums die furore maakten in zowel de jazz- als de volwassen R&B-wereld.

2020 bracht een verwoestende pandemie in de wereld, maar bracht ook inspiratie voor kunstenaars. En het gaf Eric de tijd om de gedenkwaardige Songs from the Deep te creëren. Hij werkte opnieuw samen met Grammy-genomineerde toetsenist en bassist Kelvin Wooten en drummer Marcus Finnie om een ​​gevarieerd, doordacht album te ontwikkelen dat sterke elementen van soul, jazz en gospel raakt.

“Het was een echte uitdaging om dit album te schrijven en te bouwen terwijl ik in quarantaine zat en dagelijks extreme verschuivingen in emoties ervoer tijdens het opnameproces”, zegt Eric. “Maar ik ben blij dat ik nu de kans heb om het te delen en ik hoop dat mensen ontroerd zullen zijn door wat ze horen, elk op zijn of haar eigen manier.”

Songs from the Deep was een hit bij fans in zijn digitale release en wordt nu uitgebracht op vinyl op 26 november 2021, Record Store Day. We kunnen niet enthousiaster zijn en kunnen niet wachten tot SoulTrackers dit juweeltje van een album hoort in de warmte van dat formaat. Bekijk het hieronder en bereid je voor op je exemplaar.Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media