Tony Hightower zwaait een Earth Wind & Fire-klassieker

Spread the love

“Can’t Hide Love” van Earth, Wind & Fire is een van die nummers die in de R&B-canon terechtkwamen lang voordat zanger Lucky Daye samenwerkte met The Elements of the Universe om het opnieuw te verbeelden als de huidige hit “You Want My Love”. Er is iets aan de relaxte funky swing van de baslijn, bepaald door de stem van Verdine White en Maurice White, die getalenteerde artiesten aantrekt zoals bijen naar honing komen.

Het raakte Raheem DeVaughn in 2005 en nu is het Tony Hightower in 2021. Hightower geeft de soulklassieker de ultieme test van de duurzaamheid van een nummer door “Can’t Hide Love” te transformeren in een rechttoe rechtaan jazznummer. Het lied houdt zich redelijk goed. Dat hoeft niet te verbazen, gezien Whites achtergrond als jazzmuzikant. In feite schommelt deze versie van “Can’t Hide Love” ronduit.

De versiefuncties van Hightower nemen al die geweldige EW&F-elementen en plaatsen ze in een akoestisch jazzidioom. De blazers hebben een Ellingtoniaanse swing, terwijl de akoestische contrabas de perfecte basis vormt voor een saxofoonsolo en voor de zang van Hightower die zowel deze jazz- als R&B-invloeden omvat. Hightower’s moeder, Theresa Hightower, was een veelgevraagd jazzzangeres in zijn geboorteland Atlanta, en Hightower heeft een zeer sterke R&B-basis, met optredens met wijlen Gerald Levert, Lionel Richie en OutKast, om er maar een paar te noemen.

Zijn jazzy versie van “Can’t Hide Love” is de eerste single van Hightower’s aankomende album Legacy, dat begin november uitkomt. Bekijk hier “Can’t Hide Love”.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media