Incredible Sam Cooke en Staple Singers vinyl uitgebracht voor Record Store Day

Spread the love

Op tijd voor Record Store Day heeft Craft Recordings twee ongelooflijke projecten samengesteld.

Craft presenteert twee albums van soullegendes Sam Cooke en The Staple Singers voor het Black Friday-evenement van Record Store Day 2021, dat plaatsvindt op 26 november in onafhankelijke platenwinkels over de hele wereld.
Voordat Sam Cooke een internationaal bekende soulster was, was hij een rijzende stem in gospelmuziek, wiens zijdezachte zang werd geperfectioneerd in de kerken van Chicago. In 1950 beleefde de 19-jarige zanger zijn grote doorbraak toen hij zich aansloot bij de Soul Stirrers. The First Mile of the Way verkent deze vormende jaren en biedt fans de kans om getuige te zijn van Cooke’s ontwikkeling als artiest. De gloednieuwe compilatie, die samenvalt met het 75-jarig jubileum van Specialty Records, bevat 25 nummers – die Cooke’s jaren bij de Soul Stirrers overspannen via zijn vroege pop-leunende singles als soloartiest, hier opgenomen in hun originele versies zonder overdubs. Als speciale bonus bevat het album live-opnames van de Soul Stirrers tijdens het legendarische gospelconcert in 1955 in het Shrine Auditorium in Los Angeles, die allemaal hun vinyldebuut maken. De 10-inch vinylcollectie met drie schijven is gehuisvest in een driedubbele gatefold-hoes en bevat ook een replica-promofoto, flyers en andere ephemera uit die tijd.

Tien jaar voordat ze een van de grootste soulacts ter wereld waren, waren de Staple Singers een populaire gospelgroep, die in de jaren ’50 een vaste fanbase in het hele land had opgebouwd. In 1962, toen de familieband hun eerste kerstalbum uitbracht, stonden ze op het punt door te breken naar een groter publiek. Met de klassieke line-up van de familieband (Roebuck “Pops” Staples met zijn kinderen Mavis, Cleotha en Pervis), toont The Twenty-Fifth Day Of December de krachtige harmonieën van de groep, afgezet tegen uitgeklede arrangementen. Gesteund door Pops’ reverb-heavy gitaar, worden de Staples vergezeld door Maceo Woods op orgel en Al Duncan op drums, terwijl ze een verzameling traditionele spirituals en kerstmisfavorieten uitvoeren, waaronder ‘Joy To The World’, ‘Silent Night’ en “Ga het op de berg vertellen.” Door AllMusic geprezen als “een opvallende en krachtige luisterbeurt”, en geprezen als een “essentiële” luisterbeurt door PopMatters, is The Twenty-Fifth Day Of December een onmisbare vakantieplaat voor fans van soul-, folk- of gospelmuziek. Deze speciale persing bevat volledig analoge mastering van de originele stereobanden door Jeff Powell bij Take Out Vinyl, en zal beschikbaar zijn op 180 gram vinyl voor een optimale luisterervaring.

Vind ze allebei bij je dichtstbijzijnde onafhankelijke platenwinkel deze Black Friday!


Check out Sam Cooke Album

Check out The Staple

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media