Vincent Haring & Cyrus Chestnut graven die “kleine schommel”

Spread the love

Welkom bij Another Groove, onze serie gewijd aan nieuwe muziek die noch pure soul, noch R&B is, maar die elementen van die genres bevat en je oren zal behagen. Deze week belichten we het nummer “Minor Swing” van het nieuwe Vincent Herring-album, Preaching to the Choir, met pianist Cyrus Chestnut.

Herring is een gerenommeerd jazzsaxofonist en fluitspeler die zijn start kreeg in de Lionel Hampton Big Band en tijdens zijn carrière meer dan 20 albums heeft uitgebracht. Chestnut is sinds het begin van de jaren negentig een buitengewoon begaafde pianist, componist en producer en is op talloze albums verschenen als leider of sideman. Ons aanbevolen nummer is een goddelijk Chestnut-origineel dat bepaalde blues- en R&B-structuren bevat die, naar mijn mening, het beste van hardbop en post-bopjazz definiëren. De melodie is hier bijzonder zoet en soulvol, en het muzikaal vakmanschap is fantastisch. Genieten van!

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media