Essosa neemt een slokje “limonade”

Spread the love

Als beginnende artiest leeft een leven vol wendingen, het is slechts een kwestie van tijd wanneer ze klaar zijn om hun diepste gedachten te delen. In 2018 stapte Essosa moedig uit met haar eerste nummer op 17-jarige leeftijd, “The Retreat”, uit protest tegen de mishandeling van etnische minderheden en immigranten tijdens de Brexit-stemming in het VK.

Terwijl ze haar muziekcarrière voortzette, kwam de singer/songwriter/danser uiteindelijk in contact met twee in Londen gevestigde producers die te midden van een gevoel van urgentie minimalistische R&B/pop-soundtracks maakten. Samen met Thibaut Hucker en Ryan Price weefde Essosa haar fascinerende combinatie van chill en angst. Haar 2021 EP Dreamworld documenteert een emotioneel dagboek over eenzaamheid en aanpassingen nadat ze bij haar familie was weggegaan om haar speciale artistieke doel te vinden.

Voor haar introductie tot SoulTracks, voert Essosa het tempo op van de wereldpremière van “Lemonade”, waarbij disco-funk beats en basgrooves worden gemengd zonder de kenmerkende dromerige synthesizers van Dreamworld te verlaten.

Terwijl de verhaallijn van het nummer zich richt op het omgaan met liefdesverdriet in relaties, omarmt Essosa haar dansvaardigheden op “Lemonade” in een volledige disco-setting – compleet met flitsende lichten en een spiegelbol. En terwijl ze feest viert in de balzaal, laat Essosa de stress los door haar minnaar met ultieme minachting te confronteren: “Hoe durf je me in de ogen aan te kijken / Vertel me dat alles in orde is.”

Gedurende een zeer kort artistiek seizoen heeft deze krachtige drievoudige dreiging veel te zeggen op haar ingetogen soulvolle manier. Luister naar ‘Limonade’.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media