Motown-hitmaker Marilyn McLeod sterft op 82-jarige leeftijd

Spread the love

Ze maakte deel uit van een van de geweldige songwritingteams van de jaren 70 en 80, en liet een reeks Motown-hits achter die we zelfs in 2021 koesteren. Vandaag nemen we treurig afscheid van de geweldige Marilyn McLeod, die tophits schreef voor Diana Ross, Jermaine Jackson en meer.

De in Detroit geboren McLeod maakte deel uit van een zeer muzikale familie. Haar zus, Alice Coltrane (vrouw van John Coletrane), en haar broer Ernie Farrow, waren allebei bekende jazzsterren. Maar McLeod concentreerde haar meer op haar vaardigheden als songwriter en trad eind jaren zestig toe tot de Motown-schrijversstaf.

In samenwerking met de legendarische songwriters Johnny Bristol en Pam Sawyer componeerde McLeod een reeks nummers die nu R&B-klassiekers zijn, waaronder ‘Love Hangover’ voor Diana Ross, ‘You Can’t Turn Me Off’ van High Inergy en Jermaine Jackson’s ‘Let Me Kietel je fantasie.”

In een prachtig eerbetoon op sociale media schreef Sawyer gedeeltelijk: “Ik koester de uren en jaren die we samen hebben doorgebracht met schrijven, lachen en genieten van die speciale band die naaste co-schrijvers hebben wanneer ze dat wederzijdse ‘aaah’-gevoel krijgen voor precies de juiste riff , akkoord of woord dat een van beiden ontdekt en beiden liefhebben.”

McLeod bleef schrijven voor artiesten nadat ze Motown verliet, en bracht zelfs haar eigen album uit, I Believe In Me, in 2010. Helaas was het laatste deel van haar leven een uitdaging, na een beroerte die ze kreeg.

Terwijl we afscheid nemen van deze R&B-gigant, zullen we haar ongelooflijke bijdragen aan muziek herinneren die nog jarenlang deel van ons leven zal uitmaken.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media