Motown/UMe brengt Marvin Gaye “Save The World: Remix Suite” uit van de veelgeprezen producer SaLaAM ReMi

Marvin Gaye x SaLaAM ReMi -- Save The World: Remix Suite

Spread the love

Als onderdeel van de voortdurende viering van de 50e verjaardag van Marvin Gaye’s iconische album What’s Going On, brengt Motown/UMe vandaag Save The World: Remix Suite uit van de GRAMMY®-genomineerde producer SaLaAM ReMi.

“Marvin Gaye is mijn favoriete artiest geweest, aangezien zijn LP’s uit de jaren 70 ongeëvenaard zijn als unieke oeuvre”, zegt ReMi. “Het was een eer om naar de What’s Going On LP te mogen kijken en een remixsuite te kunnen maken om ernaast te zitten. Dit is een droom die uitkomt. LoveLiveMPG.”

ReMi, bekend om zijn werk met talloze hiphop-, pop- en R&B-iconen, is enorm beïnvloed door Marvin Gaye en werd vereerd door de mogelijkheid om deze multi-generatie bepalende tracks opnieuw te bedenken. In plaats van het heilige titelnummer opnieuw te interpreteren, verlegde hij de aandacht naar ‘Save the Children’ en de B-kant ‘Sad Tomorrows’, een vroege versie van ‘Flying High (In the Friendly Sky)’, evenals het tijdloze “I Want to Come Home for Christmas”, en een niet eerder uitgebracht instrumentaal nummer van Marvin Gaye, “No Need”, afkomstig uit de “Sad Tomorrows”-sessies. Hij ging ook een stap verder en droeg visueel bij aan de remixsuite, waarmee hij een feestelijke illustratie voor de albumhoes maakte.

Door deze tracks te verbinden met meesterlijk gemaakte overgangen om de originele conceptalbum-flow van What’s Going On te weerspiegelen, vergroot zijn interpretatie van “Save The Children” het natuurlijke ritme en de groove van het nummer, en maakt plaats voor zijn slanke en dynamische remix van “Sad Tomorrows”, die op zijn beurt leidt dit gracieus naar Marvins gepassioneerde “I Want To Come Home For Christmas”, waarvan onlangs ook de allereerste videoclip werd uitgebracht. Ter afsluiting van de suite, omvat ReMi’s herinterpretatie van het instrumentale “No Need” Gaye’s aangrijpende kunstenaarschap, waarbij zijn warme tonen, wervelende soundscapes en gepassioneerde melodieën worden geëerbiedigd.

Red de wereld: Remix Suite
Marvin Gaye x SaLaAM ReMi

1. Save the Children (SaLaAM ReMi Remix)
2. Sad Tomorrows (SaLaAM ReMi Remix)
3. I Want To Come Home For Christmas (SaLaAM ReMi Remix)
4. No Need (SaLaAM ReMi Remix)

Bovendien zal Motown UMe op 28 januari 2022 het originele What’s Going On-album uitbrengen in een 2LP, 180gm jubileumeditie, met het hoofdalbum voor het eerst sinds de oorspronkelijke release analoog gemasterd, en een extra schijf met allemaal mono-single mixen plus vier zeldzame cuts die hun vinyldebuut maken. Koop hier de What’s Going On: 50th Anniversary 2LP Edition.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media