Kirk Whalum en Kortland Whalum geven kerstgeluid

Spread the love

Kerstmis is een gezinsvakantie omdat het gezin centraal staat in de viering. Het is tenslotte de viering van een geboorte. Het onvermogen voor zoveel mensen om in de buurt van familieleden te zijn – of het risico dat wordt genomen door degenen die besloten om samen te komen – maakte afgelopen kerst zo moeilijk, en samenkomen als gezin dit jaar zal (hopelijk) Kerstmis 2021 zeker een diepere betekenis geven.

Saxofonist Kirk Whalum brengt leden van zijn grote muzikale familie dicht bij hem voor How Does Christmas Sound?, zijn nieuwe kerstthema-project en zijn eerste vakantie-plaat sinds hij de voor een Grammy genomineerde The Christmas Message in 2001 dropte. In zekere zin klinkt Kerstmis als familie voor Whalum. De saxofonist werkt samen met zijn broer Kevin Whalum en zijn zoon, bassist Kyle Whalum, terwijl neef, acteur en zanger Kortland Whalum het titelnummer dat in deze First Listen te horen is, een vleugje muziektheater geeft.

Whalum zei dat de titel van het deuntje weerspiegelt dat de geluiden van de vakantie in hem de emoties oproepen die worden opgeroepen door de bezienswaardigheden en geuren die van de vakantie oproepen. En een punt dat vorig jaar naar huis werd gedreven, is dat de afwezigheid van het geluid van bekende stemmen van Kerstmis een melancholisch seizoen kan maken. Die stem kan afwezig zijn om redenen variërend van een pijnlijke breuk, taken, pandemieën of in sommige gevallen het overlijden van een familielid of vriend.

Het mid-tempo nummer brengt Kortland Whalum tot uitdrukking in de strijd die degenen die deze verliezen ondergaan ondergaan om contact te maken met de diepere betekenis van de vakantie en misschien zelfs een diepere liefde en eerbied voor Kerstmis.

“Hoe klinkt kerst?” is een van de twee originele nummers die Kirk Whalum voor dit project schreef en waarin zijn unieke en innovatieve interpretaties van bekende en minder bekende kerstliedjes te horen zijn. Er zullen de komende weken veel kerstprojecten in de schappen en streamingdiensten verschijnen. Er zal veel nodig zijn voordat een project zich onderscheidt van de rest, en Whalum doet dat met How Does Christmas Sound? Bekijk hier het titelnummer.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media