Hedendaagse jazzzangeres Jennifer Saran brengt nieuwe single “Christmas In A Bubble” uit. Narada Michael Walden

Spread the love

Vandaag zal de hedendaagse jazzzangster Jennifer Saran haar magisch opbeurende kerstsingle “Christmas in a Bubble” uitbrengen. Geschreven met haar creatieve partner en producer, Grammy- en Emmy-winnaar Narada Michael Walden (Aretha Franklin, Whitney Houston, Mariah Carey), is “Christmas in a Bubble” een meeslepend muzikaal cadeau voor de feestdagen dat een oprechte en actuele boodschap van eenheid uitstraalt en genade.

Stoom/download “Kerstmis in een bubbel” HIER.

“Het nummer brengt mijn dromerige beeld van Kerstmis tot werkelijkheid”, zegt Saran. “Natuurlijk is de andere realiteit dat de dingen zijn veranderd vanwege Covid, en daarmee is onze gedeelde perceptie van Kerstmis veranderd. Veel mensen hebben in deze moeilijke tijd medeleven getoond, maar er is ook woede en frustratie, en sommige mensen voelen zich niet meer zo liefdadig als vroeger. Kerstmis is altijd een heel speciale tijd geweest voor mij en mijn familie, en ik hoop dat gevoel met luisteraars te delen en hen eraan te herinneren dat we die magie nog steeds kunnen verspreiden, wat er ook om ons heen gebeurt.”

Inderdaad, “Christmas in a Bubble” ontvouwt zich heel erg als een kerstdroom. Waldens onberispelijke en uitgebreide arrangement bevat elegant gitaarspel van de Braziliaanse zessnarige ster Jose Neto. Boven een weelderig ritmebed werken Walden en Justus Dobrin briljant samen op piano – soms lijken hun levendige, fonkelende melodieën een vlucht te nemen. “Toen ik Jennifers titel hoorde, werd ik geïnspireerd om akkoordenwisselingen en melodieën te schrijven die rondvlogen als bellen in een sneeuwbol”, zegt Walden. “Het was alsof mijn hart zich net opende, en ik liet de geest van Kerstmis mijn hart raken.”

Saran brengt de aangrijpende boodschap van het lied over en zet een voortreffelijk en diep indrukwekkend optreden neer, zingend “Het leven is net hard geworden / we stopten met kijken rond / gebruikt om uit te reiken, en nu gewoon allemaal fronsen.” Maar ze biedt snel een hoopvol contrast en opent haar glanzende stem met de regels: “Maar Kerstmis is een droom, Kerstmis is een droom / gewoon een droom, met magie in de lucht.”

Saran zegt: “Het was belangrijk voor mij om de twee kanten van het vakantieseizoen te presenteren. Mensen moeten weten dat de ontberingen die ze voelen echt zijn, maar tegelijkertijd is er nog steeds goedheid in ieders hart als ze het willen vinden. Ik wilde dat het lied een helende balsem zou zijn en luisteraars zou herinneren aan zoete melodieën en goede gevoelens. Het is altijd mogelijk om genezen te worden.”

Bij de single “Christmas in a Bubble” hoort een opvallende video, geregisseerd door de gevierde filmmaker Andrew Thomas. De clip speelt zich af in een echte wereld van sneeuwbollen en toont de manieren waarop mensen vreugde vinden en zegeningen delen – samen met degenen die moeilijke tijden doormaken – tijdens ’s werelds tweede Covid-kerstmis.

“Andrew Thomas heeft fantastisch werk geleverd met zijn visuele vertaling van de teksten”, zegt Saran. “De video laat al deze kleine vignetten zien van hoe mensen de feestdagen vieren. Het schuwt de realiteit niet – mensen maskeren zich en sommige mensen liggen in ziekenhuizen terwijl anderen met elkaar praten op Zoom – maar het komt altijd terug op mooie thema’s van de vakantie. Op een gegeven moment, als ik ‘Magic in the air’ zing, vliegen er vonken de lucht in. Ik hou daarvan.”

“Christmas in a Bubble” zet een traditie voort voor Saran en Walden. De twee hebben eerder samengewerkt aan albums zoals Merry Christmas uit 2015, You Are Loved en Soulful Christmas uit 2017, waarbij ze jingle-jangle-klassiekers vermengden met hun eigen originelen zoals “Christmas is Really My Thang” en “Christmas Lover” (waarop Saran werd vergezeld door niemand minder dan de Verleidingen). Vorig jaar, tegen de achtergrond van het eerste Covid-vakantieseizoen, draaiden de twee het sjieke, jazz-getinte “(Don’t Let It Be) a Sad Ol’ Christmas.”

“Ik vind het heerlijk om kerstliedjes te schrijven met Narada”, zegt Saran. “We hebben zo’n geweldige relatie, en vaak moet ik gewoon met een titel naar buiten komen en hij heeft meteen een idee van de muziek die daarbij hoort. Met ‘Christmas in a Bubble’ verraste ik hem met de tekst, en twee dagen later verraste hij mij met de muziek. Hij besteedde veel tijd aan het werken aan een melodie die bij de maat van mijn woorden paste, en ik was onder de indruk van wat hij deed. We hebben zo veel samengewerkt dat ieder van ons lijkt te weten wat de ander wil.”

Voor Walden stelt het schrijven van kerstmuziek met Saran hem in staat zijn warme gevoelens van de feestdagen te uiten. “Er hangt schoonheid in de lucht rond deze tijd”, zegt hij. “Je kunt hallo zeggen tegen mensen op straat, hallo zeggen tegen je buren – er is een lichtheid om iedereen heen.” De supersterproducer, die zijn professionele carrière begon met drummen voor de invloedrijke jazzfusionband Mahavishnu Orchestra, onthult een ander belangrijk aspect van kerst: “Het viert de start van mijn muzikale avontuur. Toen ik een kind was, bracht de kerstman me een set speelgoedtrommels. Ze waren van papier en ik heb ze in 20 minuten vernietigd. Dat is wat me aan muziek raakte, toen ik zag hoe gelukkig mijn ouders en grootouders waren. Dat gevoel wil ik vasthouden.” Voor meer informatie bezoek: https://www.jennifersaran.com/

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media