Parliament-Funkadelic-zanger Calvin Simon sterft op 79-jarige leeftijd

Spread the love

Hij staat in de Rock and Roll Hall of Fame voor zijn rol in Parliament-Funkadelic, maar hij vond misschien zijn meest lonende werk later in zijn leven lof zingen. Vandaag nemen we treurig afscheid van Calvin Simon, een geweldige zanger die tegenspoed overwon om een ​​carrière op te bouwen die meer dan een halve eeuw duurde. Hij was 79. Het nieuws kwam vanmorgen via social media posts van andere P-Funk-leden.

De in West Virginia geboren Simon trad eind jaren vijftig toe tot George Clinton als onderdeel van de doo wop-groep The Parliaments, en hij bleef twee decennia lang – van “(I Wanna) Testify” tot “Tear The Roof Off The Sucker (Give Up The Funk)” – terwijl de groep veranderde in de baanbrekende act Parliament-Funkadelic, waarbij Simon een rol speelde in enkele van de meest iconische albums van de groep. Simon verliet de act eind jaren 70, samen met andere voormalige P-funk-sterren om de act The Original P te creëren, maar iets meer dan een decennium later voegde hij zich weer bij het Mothership als onderdeel van de P-Funk Allstars.

Rond de eeuwwisseling verliet Simon de funkmuziek voorgoed, in de hoop zich af te keren van de excessen van het populaire muziekleven en in de richting van een leven van geloof, door een nieuwe carrière als onafhankelijk gospelartiest. Hij wordt geciteerd: “Het was met de hulp van mijn vrouw en mijn geloof in Jezus dat ik een bewuste beslissing nam om mezelf van dat pad te verwijderen. Mensen moeten beseffen dat als je een situatie niet leuk vindt, je de keuze hebt om weg te lopen en iets anders te doen. Het was niet de eerste keer dat ik me realiseerde dat ik de keuze had gemaakt om het te verpletteren, maar misschien wel een van de meest diepgaande lessen die ik ooit heb geleerd.”

In de daaropvolgende jaren overwon Simon kanker en nam een ​​aantal Gospel-albums op, waaronder de hitparade Share The News en It’s Not Too Late, en I Believe voordat hij in 2019 met pensioen ging, een paar jaar na het overlijden van zijn vrouw. Hij zei over zijn tweede carrière: “Ik hoop dat iedereen die het heeft gehoord de liefde en vreugde van de muziek en de boodschap die het met zich meebrengt, zal voelen. Ik wil herinnerd worden voor eerlijkheid en een goede vent. En bovenal een man die zijn woord hield om de evangeliën te verkondigen door gebruik te maken van de gave die de Heer hem gaf!”

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media