Urban Legends/UMe brengt project “Black & Loud: James Brown Reimagined by Stro Elliot” uit op 4 februari 2022 | LUISTER!

Spread the love

Om de pionier van funk James Brown te vieren, heeft Urban Legends, een divisie van UMe, het wereldwijde catalogusbedrijf van Universal Music Group, samengewerkt met multi-instrumentalist en lid van The Roots, Stro Elliot, om Black & Loud: James Brown Reimagined by Stro te creëren Elliot, uit 4 februari 2022. Het album, bestaande uit tien remixes van klassieke James Brown-nummers, zal digitaal beschikbaar zijn op DSP’s, fysiek als een LP op zwart vinyl, en zal ook een heldere vinyl-kleurvariant hebben die beschikbaar is als een e- commerce exclusief op de Urban Legends-website HIER.

Stro Elliot, een producer en medewerker van meerdere GRAMMY-winnende artiesten, bracht zijn jeugd door met spelen, studeren en luisteren naar jazz-, funk- en soullegendes, en bouwde op jonge leeftijd een band op met James Brown-tracks. “De ‘Godfather of Soul’ was de Godfather van zoveel meer”, zegt Elliot. “Er zijn genres en subgenres die zonder hem vandaag de dag niet zouden bestaan. In welk genre je me ook plaatst, inclusief. Dit is een dissectie en een viering daarvan.”

Voor Black & Loud: James Brown Reimagined door Stro Elliot, kreeg Elliot de kans om tien klassieke James Brown-hits uit te kiezen en ze te remixen, waarbij ze inspiratie uit verschillende genres haalden. Tracks als “She Made Me Popcorn” (remix van “Mother Popcorn”) bevatten prominent hiphop-achtige bemonstering van Brown’s zang, “Machine No Make Sex” (remix van “Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine”) transformeert het origineel met Afrobeat-ritmes en blazers, “Get Up Off” (remix van “Get Up Offa That Thing”) en “The Goodest Foot” (remix van “Get On the Good Foot”) leunen diep in een gestage hiphop groove, terwijl “Coal Sweat” (remix van “Cold Sweat”) de hit uit de jaren ’60 in een psychedelische elektronische roes wervelt. Alle tien remixes bieden een volledig unieke kijk op het nummer en eren tegelijkertijd het originele nummer en de vele genres die voortkwamen uit de ‘Hardest Working Man In Show Business’, James Brown. Bekijk de volledige tracklist hieronder.

Black & Loud: James Brown opnieuw bedacht door Stro Elliot 1LP

A-Side

A1. Turn It Up Give It Shrooms (Give It Up or Turn It a Loose)
A2. SortaBad (Super Bad)
A3. The Big Purple Donut (The Payback)
A4. Coal Sweat (Cold Sweat)
A5. Get Up Off (Get Up Offa That Thing)

B-Side

B1. The Goodest Foot (Get On the Good Foot)
B2. Dragon Pants (Hot Pants)
B3. She Made Me Popcorn (Mother Popcorn)
B4. Machine No Make Sex (Get Up [I Feel Like Being a] Sex Machine)
B5. Black And Loud (Say It Loud – I’m Black and I’m Proud)

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media