B.B. King’s kleindochter Val B. King neemt het op tegen de “Thrill”

Spread the love

Een beroemde naam is misschien genoeg om de casual fan voor de gek te houden. Dat zal echter niet genoeg zijn om een ​​snelle over mensen met kritische oren te trekken. Het is misschien genoeg om je binnen te krijgen, maar een artiest blijft daar op basis van hun talent en gedrevenheid. Zanger Val B. King heeft een zeer bekende achternaam. Ze is de trotse kleindochter van de legendarische blues, gitarist en zanger B.B. King. En ze heeft de aandacht getrokken van enkele gerespecteerde leden van de jazz- en R&B-wereld tijdens haar eerste uitstapjes als zangeres en songwriter op zich.

Mevrouw King heeft gewerkt met saxofonist Najee en zong met Frank McComb aan een mooi duet getiteld “So Many Ways Than One”. En haar laatste release vindt dat King het meest bekende nummer van haar grootvader opneemt, “The Thrill Is Gone”, een nummer dat McComb heeft geproduceerd.

King geeft het deuntje haar eigen draai en transformeert het in een mid-tempo funknummer dat ook elementen van jazz en een door rock beïnvloede gitaarsolo bevat. Zes-snarige solo’s op “The Thrill is Gone” klinken gewoon goed, en het vervormde rockgeluid dat wordt gebruikt bij deze liefdevolle herinterpretatie van de klassieker van haar opa dient om luisteraars eraan te herinneren dat de blues de wortels zijn en al het andere de vrucht is.

Bekijk hier hoe Val B. King haar zoete zang leent aan haar B.B. King’s klassieker “The Thrill is Gone”.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media