Lindsey Webster is terug en ze “means it”

Spread the love

Het hedendaagse jazzgenre kan moeilijk zijn voor een nieuwe artiest om in te breken, vooral met de grote voetafdruk van de artiesten die de beweging een volledige generatie hebben geleid. Maar Lindsey Webster was een aangename uitzondering, stond het afgelopen decennium herhaaldelijk bovenaan de hitlijsten en baande een nieuw pad voor jonge vocalisten in dat genre.

We hoorden voor het laatst van Lindsey met A Woman Like Me uit 2020, en wachten met spanning op haar zesde album. Redenen zullen dit voorjaar op het Shanachie-label arriveren, en we krijgen deze week een voorproefje met Lindsey’s smakelijke nieuwe single met Brian Culbertson op trombone en oude medewerker Keith Slattery op toetsen.

Met een van de meest krachtige producties uit Lindsey’s carrière, vertelt het midtempo “I Didn’t Mean It” een verhaal dat zal resoneren met SoulTrackers die deel hebben uitgemaakt van het datingspel, met alle vragen en twijfels die het kan brengen . Lindsey zegt: “Ik schreef ‘Ik bedoelde het niet’ kort nadat ik begon met daten in mijn geboorteplaats. De pandemie legde alles stil. Plots woon ik voor het eerst in mijn hele leven op mezelf, ik was net weggegaan door een breuk en mijn carrière werd weggenomen – eigenlijk allemaal van de ene op de andere dag. Toen de zaaknummers eind augustus 2020 in NY begonnen te dalen, denkend dat ik mijn tijd alleen had gedaan en klaar was, heb ik Bumble gedownload. Ik ging daar verder en vond iemand die ik al ongeveer 15 jaar ken. Al onze wederzijdse vrienden zeiden ‘oooh, dat is zo logisch’, en ik had zoiets van ‘hmm ja, misschien!’ Ik voelde me destijds erg teleurgesteld en geïrriteerd toen hij niet sms’te of belde. Hoewel ik nu zie of het anders is, gaven de emoties die ik in die tijd ervoer leven aan ‘I Didn’t Mean It’.”

Het is geweldig om Lindsey weer op plaat te horen en, vanaf volgende maand, weer op tournee. Bekijk “I Didn’t Mean It”, terwijl we wachten op meer redenen om de komende maanden naar Lindsey Webster te luisteren.


Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media