Abi Farrell – ‘Stepping Out Of Your Shadow

Spread the love

Introductie van ‘Stepping Out Of Your Shadow’, de nieuwste single van soulsensatie Abi Farrell. Dit is een stampende dansvloervuller voor elke DJ en verzamelaar om toe te voegen aan hun platenbox! D verkracht in elegante strijkers die doen denken aan de disco-koninginnen van de jaren 70, ‘Stepping…’ komt van meet af aan op gang, met behulp van een stuwende blazerssectie en zingende achtergrondzang. Het gevoel van het overwinnen van tegenslag en het vinden van jezelf is opmerkelijk in het anthemische, op de borst kloppende refrein: “I’m stepping out of your shadow / I will be lonely when you pick up your step”, een positieve kijk om 2022 te beginnen! ‘Stepping Out Of Your Shadow’ is vanaf 28 januari beschikbaar voor streaming/download en op 7” vinyl met daarop ‘Don’t Follow Me’. Bestel nu via www.bigacrecords.com.

ABI FARRELL – ARTIST BIO

Abi Farrell, afkomstig uit Oxfordshire, groeide op met een soundtrack van vrouwelijke pop, funk en soul. Invloeden uit de zoals Aretha, Carole King, Eva Cassidy en Chaka Khan zijn misschien allemaal aanwezig in de muziek van Abi, maar elk nummer wordt in het hier en nu door haar moeiteloos zuivere stem en lyrische behendigheid. Na de release van haar debuut-EP, ‘The Only Way I Learn’, in november 2019, werd Abi uitgeroepen tot Richer Unsigned’s ‘Artiest van de Week’ – “Abi’s controle en vibrato van haar ongelooflijke stemgeluid is werkelijk verbluffend”.

Bij een jam in Oost-Londen In februari 2020, een toevallige ontmoeting met Nick Corbin (New Street Adventure, Lack of Afro, Big AC Records), leidde tot een songwriting-partnerschap dat zich vruchtbaar zou ontwikkelen tijdens de lockdown en waarin Abi deel ging uitmaken van de Big AC-records-familie. Een gedeelde liefde voor soulvolle muziek droeg bij aan ‘Empowered’ en het medegeschreven ‘I Will See You Through’, opgenomen met producer Mitch Ayling (The Milk) in de Woods Lodge Studio in Essex. ‘I Will See You Through’ werd Abi’s debuutsingle op het nieuw opgerichte Big AC Records, kort daarna gevolgd door ‘Empowered’ en een veelgevraagde 7″ vinyl release om ernaast te gaan.

Dit debuut werd snel omarmd door de underground soulscene met beide singles die lovende kritieken kregen en wereldwijde radio-exposure, waaronder toneelstukken van onder meer Craig Charles (BBC 6 Music), Robert Elms (BBC Radio London) en Kurtis Powers (The Face Radio) . Evenals beoordeeld door Blues & Soul Magazine die het 10/10 beoordeelde – “Een stuiterend, van ziel doordrenkt nummer boordevol positieve punten, inclusief een opvallende stem van een artiest in opkomst.” In oktober 2021 opende Abi voor de gospel-/soulzanger Izo FitzRoy in Oslo, Hackney, gevolgd door een uitverkochte headlineshow in Pizza Express Live, Holborn ter gelegenheid van de release van ‘Don’t Follow Me’, een sociaal commentaar op vrouwenhaat dat ging in première door Robert Elms naast een interview waarin Abi welsprekend sprak over het belang van deelname aan de strijd voor gendergelijkheid.

De release trok ook de aandacht van Mi-Soul-radio die Abi noemde als hun ‘One-To-Watch’ en het nummer op hun station op een afspeellijst zette en het momentum ging door toen Abi werd uitgenodigd om ‘Don’t Follow Me’ live op Radio uit te voeren 4’s ‘Losse Eindjes’. 2022 lijkt weer een druk jaar te worden voor Abi met haar volgende vinyl release eind januari, gevolgd door een headline show in Pizza Express Jazz Club, Soho op 11 februari en een tour met de Big AC Records revue later in de lente

Single is nog niet uit op video maar we laten alvast wat horen en zien van Abi Farrell.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media