“Give Me The Night” neemt een jazzy wending

Spread the love

“Give Me The Night” van George Benson was een van de meest memorabele R&B-crossoversingles van de vroege jaren 80 en wordt beschouwd als een Yacht Soul-klassieker. Het kwam midden in de keizerlijke periode van Benson, waar alles wat hij aanraakte verband leek te houden, en zijn samenwerking met producer Quincy Jones en de legendarische songwriter Rod Temperton creëerde een moment van absolute grootsheid.

Ondanks zijn iconische status hebben we in de loop der jaren maar heel weinig covers van “Give Me The Night” gehoord. En we hebben er zeker nog nooit een gehoord zoals de jazz-lounge-single die net is uitgebracht door British Standard Time. Het collectief, samengesteld door de ervaren songwriter en muzikant Alex Webb, bevat de voor de SoulTracks Readers’ Choice Award genomineerde Tony Momrelle op zang en een groep geweldige muzikanten in het collectief.

Het nummer werkt absoluut, het neemt het nummer een heel andere richting in en zet de originele Temperton-compositie onder druk (geloof me, het passeert prachtig). En Momrelle is precies de juiste zangeres om het vocale nummer te leiden.

Bekijk deze nieuwe versie van “Give Me The Night” en vertel ons wat je ervan vindt.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media