Daryl Hall brengt retrospectief album uit, solo-tour in 2022

Spread the love

Legacy Recordings, een divisie van Sony Music Entertainment, zal op vrijdag 1 april BeforeAfter, het allereerste solo-retrospectief van Rock and Roll Hall of Famer Daryl Hall, uitbrengen als een set met twee schijven en op alle digitale platforms. Op dezelfde datum begint Hall ook aan zijn eerste solo-tour in tien jaar, waarbij hij optreedt op historische podia zoals Carnegie Hall in NYC en Ryman Auditorium in Nashville, met als speciale gast en mede Rock & Roll Hall of Famer Todd Rundgren als support. Tickets voor de Carnegie Hall-show gaan vrijdag 28 januari om 11.00 uur ET in de verkoop op livenation.com. Tickets voor alle andere data gaan vanaf vrijdag 28 januari om 10.00 uur lokale tijd in de verkoop op livenation.com.

Daryl Hall’s 2022 Live Nation-tour gaat van start op 1 april in Chicago in het Auditorium Theatre en duurt tot 16 april met stops op iconische locaties zoals Ryman Theatre in Nashville op 3 april en Carnegie Hall in New York op 14 april. Hij zal op 9 april een thuisshow spelen in The Met Philadelphia. Todd Rundgren zal op alle data een speciale gast zijn.

Pre-order BeforeAfter now: https://legacyrecordings.lnk.to/BeforeAfterPR

Gecompileerd en gesequenced door Hall, bevat BeforeAfter dertig nummers verspreid over alle vijf zijn solo-albums, van de door Robert Fripp geproduceerde Sacred Songs uit de jaren 80 tot en met Laughing Down Crying uit 2011 dat werd gecoproduceerd met de oude Hall-landgenoot T-Bone Wolk, die helaas overleed. voordat het album werd uitgebracht. Daarnaast bevat de collectie zes nooit uitgebrachte uitvoeringen van de baanbrekende web- en televisieserie Live From Daryl’s House, die Hall in 2007 lanceerde met het toen nieuwe idee om “met mijn vrienden te spelen en het op internet te zetten”. Speciale gasten op de nummers van Live From Daryl’s House zijn Rundgren, Dave Stewart en Monte Montgomery. Over het geheel genomen legt BeforeAfter onverwachte en bevredigende verbanden tussen de esoterische en toegankelijke kanten van Daryl Halls creativiteit.

“Ik heb deze verzameling nummers van mijn solo-albums gekozen omdat ik vind dat ze bepaalde perioden van mijn carrière inkapselen.” zegt Hal. “Het laat ook de diversiteit zien van het werken met medewerkers zoals Robert Fripp of Dave Stewart. En met wat nummers van LFDH erop, maakt de compilatie echt compleet.”

Zoals Jeremy Holiday schrijft in de begeleidende liner notes van BeforeAfter: “Hoe paradoxaal dat Daryl Hall in de publieke verbeelding het meest wordt geassocieerd met een langdurige muzikale partner. Omdat weinig kunstenaars zo individualistisch en individueel compleet zijn … Toch is Daryl Hall ook een briljante medewerker, en, misschien ironisch genoeg, die kwaliteit komt net zo goed, zo niet duidelijker naar voren in zijn solowerk. Meer dan een kans om ‘alleen’ te werken, hebben de individuele bezigheden van Hall hem de vrijheid gegeven om eclectischer te zijn in zijn keuze van medewerkers en om verder te gaan buiten de verwachte grenzen.”

Die medewerkers zijn niet alleen Fripp en Wolk, maar Stewart, die Hall’s album Three Hearts in the Happy Ending Machine uit 1986 co-produceerde en een aantal nummers schreef, en zelfs Mariah Carey die de vocalen bijdroeg aan Soul Alone uit 1993.

Die geest van samenwerking heeft ook Live From Daryl’s House vanaf het begin begeleid, waarbij Hall meerdere generaties artiesten verwelkomde – van Smokey Robinson en Cheap Trick tot Aloe Blacc en Grace Potter – gedurende de vijftienjarige geschiedenis van de show.

Voor Na Tracklijst:

Disc One:

1. Dreamtime
2. Babs and Babs
3. Foolish Pride
4. Can’t Stop Dreaming
5. Here Comes The Rain Again (Live From Daryl’s House) with Dave Stewart
6. Someone Like You
7. Talking to You (Is Like Talking to Myself)
8. Sacred Songs
9. Right as Rain
10. Survive
11. North Star (Live From Daryl’s House) with Monte Montgomery
12. In My Own Dream (Live From Daryl’s House)
13. NYCNY
14. What’s Gonna Happen to Us

Disc Two:

1. Love Revelation
2. Fools Rush In
3. I’m in a Philly Mood
4. Send Me
5. Justify
6. Borderline
7. Stop Loving Me, Stop Loving You
8. Eyes for You (Ain’t No Doubt About It)
9. The Farther Away I Am
10. Why Was It So Easy
11. Can We Still Be Friends (Live From Daryl’s House) with Todd Rundgren
12. Cab Driver
13. Our Day Will Come (Live From Daryl’s House)
14. Laughing Down Crying (Live From Daryl’s House)
15. Problem with You (Live From Daryl’s House)
16. Neither One of Us (Wants To Be the First to Say Goodbye) (Live From Daryl’s House) 

Daryl Hall East Coast Tour Dates

 April 1 – Auditorium Theatre – Chicago, IL ^
April 3 – Ryman Auditorium – Nashville, TN ^
April 5 – Atlanta Symphony Hall – Atlanta, GA ^
April 7 – MGM Northfield Park – Northfield, OH ^
April 9 – The Met Philadelphia – Philadelphia, PA ^
April 11 – Orpheum Theatre – Boston, MA ^
April 14 – Carnegie Hall – New York, NY ^
April 16 – The Theatre at MGM National Harbor – National Harbor, MD ^  

^ w/ Todd Rundgren

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media