Enchantment’s Klassieker “Gloria” gaat acapella

Spread the love

Enchantment, opgericht in de late jaren 60 op de Pershing High School in Detroit, werd een van de leukste maar onderschatte groepen van de late jaren 70 en vroege jaren 80. Bestaande uit zanger Emanuel “EJ” Johnson, Bobby Green, Mickey Clanton, Joe Thomas en Dave Banks, Enchantment was jarenlang een lokale favoriet, speelde optredens in de omgeving van Detroit terwijl hij hoopte uiteindelijk een platencontract te scoren.

Enchantment beleefde zijn eerste grote doorbraak in 1976, toen de groep tekende bij het Roadshow-label en een debuutalbum opnam met de jonge producer (en toekomstige Motown-executive) Michael Stokes. Enchantment was een showcase voor de sterke harmonieën van Enchantment en de prachtige falset-zang en songwriting-vaardigheden van EJ Johnson. Het debuutalbum van Enchantment bevatte twee top tien R&B-hits, “Sunshine” en de prachtige ballad “Gloria”, beide geschreven door Johnson.

“Gloria” werd een soulklassieker uit de jaren 70 in zijn oorspronkelijke vorm, maar weinig fans hebben het acapella-nummer van het nummer gehoord, dat onlangs op YouTube is geplaatst. Ontdaan van de rijke orkestratie van Stokes, benadrukt het nummer de puntige achtergrondzang van de groep. Nog verbluffender is de kristalheldere falsetstem van Johnson – een van de beste aller tijden.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media