“Heaven In The Afternoon”-zanger Lew Kirton overleden

Spread the love

Vandaag nemen we droevig afscheid van zanger en drummer Lew Kirton, bekend van een reeks hits op Miami’s TK Records in de late jaren ’70 en vroege jaren ’80.

Kirton (toen bekend als “Jiggs Kirton”), geboren in het Caribisch gebied, kwam voor het eerst onder de aandacht van muziekfans als de leadzanger van The Invitations (ter vervanging van Herman Colefield), een populaire soulgroep waarin ook Gary Gant, Bill Morris en Robert speelden. Rivieren. Ze hadden een aantal matige hits met “They Say The Girl’s Crazy” en “Look On The Good Side”, voordat Kirton overstapte naar TK Records voor een solocarrière.

Op TK scoorde Kirton een hit met een cover van Hall & Oates’ “Do What You Want, Be What You Are”, waarop hij pronkte met zijn krachtige leadzang, die enigszins doet denken aan LJ Reynolds van The Dramatics. Nog groter was zijn vrolijke, met hoorns gevulde danslied, “Heaven In The Afternoon.”

Kirton stapte over naar MCA Records en bleef solo opnemen tot halverwege de jaren 80, terwijl ze ook optrad als gastvocalist bij andere acts.

Na jaren uit de schijnwerpers te hebben gestaan, werd Kirtons muziek herontdekt door fans via heruitgaven van zijn TK-werk door Expansion Records. Kirton ging toen terug naar de studio en bracht onafhankelijk nieuwe muziek uit op de albums Forever in 2005 en So Into You in 2010, nog steeds fantastisch klinkend. Rust in vrede. Meneer Kirton.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media