Pablo Ojeda is “Thankful” op funky single

Spread the love

Pablo Ojeda is het levende bewijs dat iedereen, waar dan ook, geraakt kan worden door funk. De bassist werd geboren in Chili en verhuisde als kind naar de Verenigde Staten, waar hij opgroeide in Texas en vervolgens in Oregon. Hij pakte de bas op in 1989 en werd meteen verliefd op funkmuziek nadat hij muziek had gehoord van onder meer The Godfather of Soul, Stevie Wonder en Parliament. Dat zijn behoorlijk goede leraren en Ojeda bleek een uitstekende leerling te zijn.

Pablo en broer Ricardo Ojeda vormden begin jaren negentig de funkband Rubberneck, die een veelgevraagde act werd in de Great Northwest. Meer recentelijk trad Ojeda op met Sabroso, een latin/funk-fusionband. De pandemie stopte het werk van Ojeda, net zoals het de uitvoeringsactiviteiten van zoveel artiesten stopte. De band kon niet bij elkaar komen en muziekfans konden geen liveshows zien. Dat weerhield Ojeda echter niet, die zijn thuisstudio inging en een EP met zes nummers opnam met de titel Gotta Move.

Die titel weerspiegelde Ojeda’s verlangen om onze geïsoleerde, door COVID opgelegde grenzen te overschrijden waarin hij zich bevond toen hij het project in 2020 opnam, tijdens het hoogtepunt van de pandemie, evenals zijn poging om muziek te maken die zijn fans inspireerde om hun heupen waar ze zich ook bevonden. Twee jaar later keert Ojeda terug met “Thankful”, een jam die een eerbetoon is aan stuiterende, tokkelende funk, met creativiteit op de saxofoon met dank aan de in Portland wonende saxofonist John Nastos. Die elementen samen met de rinkelende, funky gitaarriffs geven het nummer het gevoel van enkele van de geweldige instrumentale funknummers uit de jaren 70.

En net als de Gotta Move EP zit er een boodschap in de muziek die Ojeda via de titel van het nummer wil overbrengen. Ojeda schreef “Dankbaar” in november, dus hij werd beïnvloed door een geest van de feestdagen te zijn. Dus ik denk dat je kunt zeggen dat “Thankful” een vakantienummer is dat het hele jaar door kan worden gespeeld. Bekijk het hier.


Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media