NIEUWE STEMMEN! UK Soul Singer Mica Millar brengt nieuwe single “Preacher Man” uit op 28 januari 2022 | BEKIJK NIEUWE VIDEO! Nieuw album “Heaven Knows” komt in juni 2022

Spread the love

De onafhankelijke, Britse soul-nieuwkomer Mica Millar bedreigt een veelbelovend lot met de spirituele nieuwe single ‘Preacher Man’, die op 28 januari 2022 verschijnt – de eerste voorproefje van haar debuutalbum dat in juni 2022 verschijnt.

Mica Millar, een moeiteloze verteller met soulvolle kwaliteiten die in overvloed wordt geleverd, presenteert haar sterkste verhaal tot nu toe in de aanstaande release, ‘Preacher Man’ – een hartverscheurend verhaal over een spirituele ontmoeting die een versterkend perspectief biedt op ontsnappen aan het kapitalisme op zoek naar wat het is betekent echt mens zijn. Met zijn verslavende refrein doordrenkt met haar onberispelijke rokerige zang smeekt Mica ons om “voor je leven te springen” en onze tijd op aarde uit te putten voor alles wat het waard is.

“Ik denk dat we als mensen dat gevoel van spiritueel doel zijn kwijtgeraakt; het plezier om te doen waar je van houdt, je dromen na te jagen”, zegt Mica. “Ik heb altijd geloofd dat we allemaal een gave hebben – iets wat sommige mensen nooit in zichzelf ontdekken vanwege de omstandigheden van hun leven en de samenleving waarin we leven.”

Dieper verkennen: “Dit nummer gaat over het aanmoedigen van het najagen van dat geschenk, het nemen van die sprong in het diepe in het onbekende. Ik denk niet dat we als mensen hier zijn om te werken, elke dag van 9 tot 5 iets doen dat ons niet inspireert, kracht geeft of voldoening geeft. Ik wilde heel graag een nummer schrijven dat deze boodschap oproept.”

‘Preacher Man’ is afkomstig van Mica’s zelfgeschreven, gearrangeerde en geproduceerde debuutalbum ‘Heaven Knows’ uit juni 2022, dat thema’s als de menselijke natuur, spiritualiteit, liefde, onderdrukking, ongelijkheid en empowerment van vrouwen onderzoekt. De muziek is geïnspireerd op een overvloed aan vintage soundscapes, met name soul, blues, gospel en jazz met respectvolle knipoogjes naar meidengroepen uit de jaren 60 en 70 en klassieke Motown, waardoor haar liedjes een tijdloze kwaliteit krijgen die zowel geruststellend vertrouwd als kenmerkend van haar is. .

Tegen alle verwachtingen in werd ‘Heaven Knows’ voltooid tijdens een tumultueuze periode in Mica’s leven. Niet alleen moest ze zich aanpassen aan de effecten van COVID op de industrie – verschuiven van studiosessies naar opnemen op afstand, een prestatie op zich al groot genoeg, in 2020 werd Mica’s wereld op zijn kop gezet toen ze haar rug brak en ternauwernood ontsnapte aan permanente verlamming van de taille omlaag. In extreme pijn en opnieuw moeten leren lopen, kwamen alle opnames tot stilstand en negen maanden later merkte Mica dat ze nog steeds herstellende was van haar verwondingen, waaronder haar kernspieren, die voorheen haar altijd aanwezige, stijgende zang aandreven, waren verslechterd. Maar in plaats van op te geven – zoals de meesten zouden doen, besloot Mica deze uitdagingen aan te gaan door een rigoureuze rehabilitatie te ondergaan en haar visie voor het album nooit uit het oog te verliezen.

Toen ze eenmaal in staat was terug te keren naar haar studio, schakelde Millar, die Preacher Man slechts enkele dagen voor haar ongeluk had geschreven, een nieuw team in om de opname op afstand af te leveren, waaronder Jerry Barnes (Whitney Houston, Chic) op bas, John Ellis (Lily Allen, Corrine Bailey Rae) voor Rhodes and Organ, met mixen door Brian Malouf (Michael Jackson, Stevie Wonder) en mastering door Geoff Pesch (Adele, Ed Sheeran) in de Abbey Road Studios.

“Ik wilde niet dat Covid of mijn ongeval mijn visie voor de goede orde zou beïnvloeden”, zegt Mica triomfantelijk. “Het stelde me zelfs in staat om uiteindelijk groter en beter te denken en een veel meer ervaren producer te worden. Eén op één werken met muzikanten op afstand opende echt de mogelijkheden voor zowel samenwerking als het bereiken van de uitvoeringen en sonics die ik voor elk nummer op het album wilde hebben”.

Het resultaat is subliem; hartverscheurend, begrijpelijk en volkomen meeslepend. ‘Heaven Knows is een tijdloze collectie van moderne soul met een zelfverzekerde nieuwe artiest die niet alleen haar eigen stem heeft gevonden, maar ook een die alles wat het leven haar heeft toegeworpen in haar kunst heeft gestopt.

En mis de verrassende, triomfantelijke muziekvideo bij Preacher Man niet. De eerste in een reeks van zes, gefilmd voor het album. Dit ambitieuze videoproject, uitgevoerd door Mica, vond plaats gedurende drie maanden en omvatte meer dan zestig creatievelingen uit het hele noordwesten. In Preacher Man, de laatste video die werd opgenomen, zag Mica niet alleen de hoofdrol spelen en productietaken op zich nemen, maar ook Direct; een enorme leercurve voor haar, maar een die duidelijk zijn vruchten afwierp. De aanstormende choreograaf Zirih Zadi inschakelen om een ​​wervelend tintelend stuk te schitteren en te coördineren naast Mica’s intieme uitvoering bereikt een climax in de historische, wereldberoemde klokkentoren van de kathedraal van Liverpool.

Blijf ons volgen voor de video en meer nieuws over het album, binnenkort beschikbaar.

‘Preacher Man’ is beschikbaar op 28 januari 2022.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media