BT Express-klassieker krijgt liefdevolle behandeling in geremasterde en opnieuw uitgegeven versie

Spread the love

Een klassiek album uit de jaren 70 krijgt een liefdevol geremasterde heruitgave.

Do It (‘Til You’re Satisfied) van B.T. Express, oorspronkelijk uitgebracht in 1974, is een mijlpaalalbum in funk- en dansmuziek. De strakke, hard groovende stoofpot van wah-wah-gitaar, saxen, strijkers, fluit, conga’s en mannelijk-vrouwelijke zang overbrugt de invloed van Sly & The Family Stone en het psychedelische soul-tijdperk Temptations met Blaxploitation soundtrack-funk en de opkomende disco geluid.

Do It (‘Til You’re Satisfied) is een met goud gecertificeerd #1 R&B- en Top 5 popalbum, de spin-off van twee #1 R&B-hits met het groovy titelnummer en het bijna instrumentale themanummer “Express” van de band – beide van die ook Top 5 op de Pop-chart en Top 10 in Canada ging. Maar belangrijker dan het succes is de invloed ervan: de toen nog onbekende Tom Moulton’s uitgebreide discomix van “Do It (‘Til You’re Satisfied)”, die op het album staat, wordt algemeen beschouwd als de eerste dance-remix ooit!

Ondanks zijn illustere geschiedenis, is Do It (‘Til You’re Satisfied) niet eerder bijzonder goed gepresenteerd op cd. Eerdere cd-uitgaven hadden een duidelijk budgettair gevoel, met gewijzigde hoesafbeeldingen, bewerkte nummerlengtes, opnieuw geschudde nummersequenties en onverschillige geluidskwaliteit. Dat verandert allemaal met de heruitgave van Iconoclassic Records. Remastered door Donald Cleveland met input van Tom Moulton en Randy Muller, met een definitief 3800-woord linernote essay door A. Scott Galloway gebaseerd op nieuwe 2022 interviews met de originele bandleden, en gehuisvest in een prachtig ontworpen, memorabilia verpakt 16 pagina’s boekje ontworpen door Chris Eselgroth, zal deze cd funkateers tevreden stellen.

TRACK LIJST

 1. Express (Tom Moulton Disco Mix)
 2. If It Don’t Turn You On (You Oughta’ Leave It Alone) (full-length LP version)
 3. Once You Get It
 4. Everything Good to You (Ain’t Always Good for You)
 5. Mental Telepathy
 6. Do It (’Til You’re Satisfied) (Tom Moulton Disco Remix)
 7. Do You Like It (full-length LP version)
 8. That’s What I Want for You Baby (full-length LP version)
 9. This House Is Smokin’
  BONUS TRACKS
 10. Express (Single Version)
 11. Do It (’Til You’re Satisfied) (Single Version)

Do It (’Til You’re Satisfied) by B.T. Express is now available for pre-order(opens in new window). Release date: May 27, 2022


Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media