Nicky Egan – This Life (volledige EP)

Spread the love

Een nieuw album van Nicky Regan “This Life” wordt uitgebracht op 3 juni 2022 in samenwerking met Transistor Sound en Colemine Records. Vijf van de tracks zijn al uitgebracht als EP (26 april) maar deze komen samen met nog eens vijf op het volledige album.

Nick Egan uit Philadelphia studeerde af aan Berklee College of Music met een graad in Contemporary Writing and Production en bracht vervolgens zeven jaar door in Brooklyn en toerde als onderdeel van het funk-ensemble Turkuaz.

Ze vertrok uit Turkuaz om onafhankelijk drie ‘digitale 45’s’ uit te brengen, waarbij elke maand een A/B-kant in première ging, met een video voor elke A-kant, vergezeld van een releaseshow en live vertoning. Deze werden een 7-track EP, “The 45 Homestead Project”, uitgebracht via Ropeadope Records in 2014.

Sindsdien verhuisde ze naar L.A. nadat ze was uitgenodigd om zanger/toetsenist te zijn voor de L.A. psych-soul band Chicano Batman. Het was oorspronkelijk bedoeld als een korte opdracht, maar werd vier jaar. Tussen de tours door werkte ze met de in New York gevestigde Dap-Kings-gitarist en producer Joe Crispiano aan tracks voor “This Life”, die werden opgenomen op een 8-track tapemachine.

Hieronder staan ​​de eerste vijf nummers die als EP zijn uitgebracht (die ik niet hoef te beschrijven omdat je kunt luisteren en je eigen mening kunt vormen), maar ik geloof dat een paar van de beste nummers nog op het album moeten komen. Mijn keuze tussen de eerste vijf zou “Back To You” (een single uitgebracht in februari 2021) en “This Life” zijn. De andere boomsporen zijn allemaal uitgebracht als singles “Summer In The City” (september 2021), “Changes” (april 2021) en “Run Run” (maart 2021).

“Every Part”, voor mij, is de duidelijke winnaar, een mid-tempo deuntje met een riff die me op sommige plaatsen doet denken aan “Move On Up” van Curtis Mayfield. Dan komt “Bringing Me Down”, dat ‘die beat’ heeft die de oren van Northern Soul-aanhangers spitst, maar ik ben bang dat de zang voor mij ’te wit’ klinkt, als je begrijpt wat ik bedoel, wat heeft het grenzend aan een pop deuntje. “Funny Feelings” (mijn volgende keuze) volgt, wat ik zou omschrijven als een soulvolle ballad/stepper. “In The Mirror” is meer een funk/rock deuntje in mijn oren met een lollige beat. Het album sluit af met een ballad “Godchild”

Het album is te pre-orderen op vinyl bij Colmine.Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media