Bill Summers – Come Into My Life / Don’t Fade Away

Spread the love

Expansion Records gaat twee tweestaps-tracks uit de jaren 70 van Bill Summers opnieuw uitbrengen. De A-kant “Come Into My Life” is van zijn “Feel The Heat”-album en werd ook als single uitgebracht op Prestige in 1977. Het nummer werd eerst als instrumentaal geschreven en opgenomen (maar pas later uitgebracht) door Alphonse Mouzon. De zangeres is Deborah Thomas die te horen is op opnames van George Duke, Ronnie Laws, Teddy Pendergrass, George Benson, Leon Ware, Diana Ross, Rick James, Jermaine Jackson, Lionel Ritchie en vele anderen.

De keerzijde “Don’t Fade Away” is van “Cayenne” en ook uitgebracht als single op Prestige als Bill Summers & Summer Heat (waaronder Rodney Franklin) in 1977.

Summers is een Afro-Cubaanse Latin-jazzpercussionist uit Detroit die nu in New Orleans woont en in het Verenigd Koninkrijk mogelijk het best bekend is vanwege zijn clubhit “Straight To The Bank” uit 1979.

Beschikbaar voor pre-order van Simply Soul voor release rond 24 juni 2022.

UPDATE een opmerking van bluesky waarin staat dat de zanger op “Don’t Fade Away” Leo Miller (Chocolate Jam Co) is. Mark Coddington’s (Simply Soul) bracht in 1999 een compilatie-cd uit (“Simply Soul Flavas Part II”) op FER (First Experience Records) met een nummer van hem genaamd “Pretty Lies”.

“Do not Fade Away” werd geproduceerd door Ndugu (Leon Chancler) (Chocolate Jam Co). Hij speelde drums op Michael Jackson’s “Billie Jean” en ontving een Grammy-nominatie voor het schrijven van Dazz Band “Let It Whip” in 1983. Hij stierf in 2018 nadat hij had gewerkt met enkele jazzzwaargewichten zoals Miles Davis, Thelonious Monk, The Crusaders, Herbie Hancock , George Benson, George Duke en nog veel meer.Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media