De “hartverscheurende” aandoening van Bobby Caldwell – en hoe je hem kunt opbeuren

Spread the love

Het is een moeilijk afgelopen jaar geweest voor de legendarische zanger en songwriter Bobby Caldwell en zijn familie. We hoorden afgelopen zomer dat Bobby een onbekende blessure had opgelopen waardoor hij zijn concerten voor de rest van 2021 moest annuleren, waarbij zijn familie om gebed vroeg.

Nu heeft zijn team een ​​bericht naar de fans gestuurd met meer informatie over de aandoening van Bobby en zijn huidige situatie:

In januari 2017 kreeg Bobby een antibioticum. Nadat hij het medicijn enkele dagen had ingenomen, kreeg hij bilaterale achillespeesrupturen en ontwikkelde hij perifere neuropathie. Ondanks deze verwondingen bleef Bobby presteren met behulp van een rolstoel, wandelstok en zijn helpers. Helaas blijft Bobby’s toestand verslechteren. Hij heeft veel neuropathiepijn en zijn mobiliteit is beperkt.

Bobby was altijd van plan geweest om de rest van zijn leven op te treden en muziek te maken. Hij had nooit kunnen voorzien wat er met hem gebeurde. Het is echt hartverscheurend.

Velen van jullie hebben de afgelopen jaren Bobby wenskaarten en brieven gestuurd. Het verheft zijn geest. Hij leest alle correspondentie.

Als je interesse hebt om een ​​bericht naar Bobby te sturen, zijn postadres is:

Bobby Caldwell
postbus Vak 6
Great Meadows, NJ 07838

Houd Bobby in je gedachten en gebeden.

Het is inderdaad hartverscheurend voor ons om te horen over de fysieke kwalen die een van onze favoriete zangers heeft doorgemaakt. Maar we bedanken zijn familie voor het ons laten weten en hoe we Bobby kunnen steunen in deze moeilijke tijd. We hopen dat SoulTrackers ook zal helpen, met zowel gebeden als brieven.
Bobby Caldwell, de zoon van Bob en R.H. Caldwell, zangers en dansers die al heel lang de presentator waren van een vroege tv-variétéshow, Suppertime, groeide op in een wereld omringd door geweldige entertainers en klassieke muziek. Door zijn ouders blootgesteld aan opera, jazz, swing, blues, folk en andere populaire vormen van muziek, ontwikkelde hij een vroege waardering voor de verschillende architecturen van verschillende soorten muziek – een waardering die hem later zou helpen om van soul naar volwassenheid te gaan. hedendaags tot smooth jazz tot bigbandgeluiden tijdens zijn carrière.

Toen hij op 17-jarige leeftijd met zijn band van huis ging, ging Bobby eerst naar Las Vegas en vervolgens naar Los Angeles voordat hij terugkeerde naar Miami om zijn gelijknamige debuutalbum uit 1979 op te nemen. Het werd meteen een hit dankzij ‘What You Won’t Do For Love’, een betoverend midtempo-nummer dat een van de meest opgenomen nummers van de volgende drie decennia zou worden (met hitremakes van Peabo Bryson en Natalie Cole , Go West en Phyllis Hyman, onder anderen). Ironisch genoeg haalde dat nummer het album bijna niet. De LP werd voltooid zonder het nummer, maar Henry Stone, hoofd van TK Records, stuurde Caldwell terug de studio in omdat hij “geen hit zag” op het album. Caldwell ging terug en schreef snel “What You Won’t Do For Love”, wat ironisch genoeg zijn kenmerkende nummer werd. Over het algemeen was het album Bobby Caldwell een solide debuut met een paar eersteklas ballads (“My Flame” en “Come To Me”) samen met luisterbare, zij het niet spectaculaire, lichte discomelodieën.

Bobby ging naar een meer piano-gebaseerd geluid op zijn opvolger, Cat In The Hat, die de hit “Coming Down From Love” opleverde, maar lang niet zo populair was als zijn voorganger. In 1982 bracht hij Carry On uit, een uitstekend album dat leed onder een gebrek aan promotie van zijn label en een snelle dood stierf.

Na de commerciële teleurstelling van Carry On verdween Caldwell de rest van het decennium vrijwel als artiest in de VS, hoewel hij immens populair was in Azië. In die periode concentreerde hij zich op zijn songwriting en werd geassocieerd met hit producer David Foster. Zijn output was uitzonderlijk, want hij schreef hits voor de Commodores, Chicago en Boz Scaggs en, met name, de platina-hit “Next Time I Fall” voor Peter Cetera en Amy Grant.

Caldwells succes als schrijver leidde tot een aanbod van Polydor om een ​​nieuw album op te nemen voor de Aziatische markt, dat grotendeels bestaat uit zijn grootste composities uit de jaren 80. Het album, Heart of Mine, werd een grote internationale hit en zijn voertuig voor een terugkeer naar de Amerikaanse markt. Heart of Mine’s Amerikaanse release in 1989 vond een groeiend nieuw genre klaar om Caldwell te omarmen: Smooth Jazz. De schijf werd een grote verkoper en vestigde Caldwell als een van de eerste stemmen van de opkomende Smooth Jazz-beweging.

In 1991 hervestigde Caldwell zichzelf als een ster en bracht hij Stuck On You uit, een ander album met kwaliteitsversies. Het schoot naar de top van de Smooth Jazz-hitlijsten en werd gedraaid op stedelijke volwassen hedendaagse stations. Hij volgde het in 1993 met het al even solide Where Is Love. Als artiest die duidelijk beïnvloed is door de soulartiesten van de jaren 60 en 70, bracht Bobby in 1995 Soul Survivor uit, een album met voornamelijk covers van klassieke souldeuntjes, gemarkeerd door zijn versies van “Walk On By” van Dionne Warwick en “Don’t Ask My Neighbours” van de Emotions. Het werd weer een hit. Hij was ook een frequente gastvocalist op albums van andere jazzartiesten, waaronder The Crusaders en Richard Elliott.

De vormende jaren waarin hij zijn ouders zag optreden, kwamen in 1997 weer in volle gang, toen Caldwell Blue Condition maakte, een bigbandalbum dat authentieker was en veel beter dan de standaardalbums die andere rock- en popartiesten het afgelopen decennium hadden uitgebracht. . Caldwell benadrukte opnieuw zijn talent als songwriter en schreef een handvol historische stukken en mixte ze met klassieke liedjes uit de jaren 40 en 50 — en zijn composities hielden goed stand naast de klassiekers. Hij volgde Blue Condition met Come Rain or Shine, een ander bigbandalbum, en nam later een live-album met standards op. In het volgende decennium bleef Caldwell afwisselend nieuwe R&B/smooth jazz-albums en bigbandprojecten afwisselen.

In 2007 verhuisde Caldwell naar de oostkust en voltooide de bouw van een nieuwe in-home studio. Hij bleef opnemen, bracht After Dark uit in 2014 en werkte in 2015 samen met de moderne artiest Jack Splash aan het undergroundhit Cool Uncle-project. band en R&B-stijlen.

We zullen CDES up-to-date houden naarmate we meer horen, en we hopen dat u met ons zult blijven bidden voor een volledig herstel voor Bobby Caldwell, en hem misschien een steunbriefje te schrijven. Bedankt.Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media