Nieuw album van Nat King Cole-rariteiten uitgegeven — Luister nu

Spread the love

Na de alom gevierde release van From The Capitol Vaults (Vol. 1), gaat het tweede deel van de zeldzaamste nummers van NAT KING COLE vandaag, 17 juni, het digitale tijdperk in om Juneteenth en Father’s Day (beide op 19 juni) te vieren. Cole’s soepele en innemende stem, waarin enkele van de grootste liefdesliedjes zijn opgenomen, typeerde het tijdperk en blijkt eeuwig te blijven in 2022 op From The Capitol Vaults (Vol.2). Luister.

Deze tweede verzameling van 14 nummers verkent meer van de verborgen juweeltjes in zijn illustere catalogus. Bestaat uit nummers uit zijn meest productieve periode tussen 1953 en 1959, een periode waarin de legendarische jazz/popartiest hits uitbracht die miljoenen verkochten en, in 1956, werd hij de eerste zwarte entertainer die een nationale televisieshow presenteerde, NBC’s ” Nat King Cole-show.”

Cole’s bruisende swing en maanverlichte balladry stuwden hem naar de voorgrond van de meest iconische artiesten die ooit uit de jazz/pop-sfeer kwamen. Zelfs de meest nonchalante muziekluisteraar kent waarschijnlijk een of twee hits uit het hoofd – dat is zijn tijdloze aantrekkingskracht – maar From The Capitol Vaults (Vol. 2) is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de diepere regionen van zijn uitgebreide en meeslepende catalogus. Met gedenkwaardige en klassieke nummers als ‘For A Moment Of Your Love’, ‘Something Happens To Me’ en ‘You Are My First Love’, de B-kant van zijn hitsingle ‘Ballerina’, bevat de collectie samenwerkingen met enkele van de besten in de branche, waaronder componisten Irving Berlin, Jimmy Van Heusen en Jack Segal en arrangeurs Nelson Riddle en Gordon Jenkins. Op één na zijn alle tracks momenteel digitaal niet beschikbaar.

Naast het eerste deel van de From the Capitol Vaults-serie, heeft Capitol/UMe onlangs A Sentimental Christmas uitgebracht met Nat King Cole and Friends: Cole Classics Re-imagined. Gebaseerd op ‘Unforgettable’, het met een GRAMMY bekroonde virtuele duet uit 1991 met zijn dochter Natalie Cole, verweeft het vakantiealbum Nat’s kenmerkende en prachtig gerestaureerde zang met nieuwe arrangementen en hedendaagse artiesten, waardoor unieke duetten van vakantieklassiekers ontstaan.

Cole zou eigenlijk nog steeds bij ons moeten zijn, maar hij stierf in 1965 op slechts 45-jarige leeftijd. Als een icoon uit het vervlogen Swing Era en Jazz Age, is dit boek een geweldige manier om de Cole-tracks die onze cultuur doordringen opnieuw te bezoeken en ervan te genieten. Maar als het gaat om Amerikaanse genieën zoals hij, is het altijd een uitstekend idee om af en toe een beetje dieper te graven.Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media