The Bar-Kays zijn terug met hun “Choosey Lover”

Spread the love

Je kunt de evolutie van de R&B- en soulmuziekgeschiedenis volgen door de boog van de Bar-Kays-geschiedenis te volgen. Ze waren een van de huisbands van het legendarische Stax Records en ze hadden hun aandeel in de hits als instrumentale band, waaronder de knaller “Soul Finger”. The Bar Kays werkten als de begeleidingsband van Otis Redding en verschillende leden waren op die noodlottige vlucht in december 1967 toen het vliegtuig waarmee ze van Cleveland naar Wisconsin reden in een meer stortte, waarbij Redding en de meeste leden van de band omkwamen.

Trompettist Ben Cauley, de enige overlevende op het noodlottige vliegtuig, en bassist James Alexander, die op een ander vliegtuig vloog, maakten de band opnieuw. The Bar-Kays evolueerden van een van de groepen die de Memphis Sound creëerden tot een op zichzelf staande funkband, en ze waren een van de grootste funkbands van die tijd.

Zeer flexibel, de Bar-Kays verhuisden van Memphis Soul naar filmsoundtrack-funk, waarbij ze het deuntje “Son of Shaft” in 1972 sneden, naar dansvloer-funkmelodieën als “Move Your Boogie Body”, “Holy Ghost”, de synthfunk uit de jaren 80 van ” Freakshow’ en een van de beste slow jams van die tijd met ‘Anticipation’.

De Bar-Kays hebben meer dan hun deel van de ups, downs, triomfen en tragedies doorstaan, maar ze zijn teruggekeerd met een nieuw nummer “Choosey Lover”. Het is geen remake van de gelijknamige hit van de Isley Brothers, hoewel het nummer zeker een vroege jaren 80-sfeer heeft met een percussief arrangement dat verwijst naar ‘Juicy Fruit’. De Bar Kays “Choosey Lover” beschrijft een vrouw die selectief is en die een man geen tweede kans geeft om die geweldige eerste indruk te maken. Bekijk hier de nieuwe jam van Bar-Kays.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media