Disco- en r&b-pionier Patrick Adams sterft op 72-jarige leeftijd

Spread the love

Vandaag wordt gemeld dat de legendarische (in soul- en discokringen) producer Patrick Adams. is gestorven.

In 1970 trad Adams in dienst bij Perception/Today als A&R vice-president, waar hij Black Ivory ontdekte, wiens leadzanger Leroy Burgess was. Hij schreef voor en produceerde andere Today-artiesten zoals Debbie Taylor, Odds & Ends en Julius Brockington, evenals J.J. Barnes over perceptie.

Hij vertrok in 1974 om zijn eigen productiebedrijf PAPMUS op te richten en produceerde veel artiesten die geliefd waren in de zeldzame soulscene in het VK, zoals Executive Suite, Mayberry Movement, Four Below Zero, Sister Sledge, Al Hudson & The Soul Partners, Ace Spectrum, Pete Warner, Fantastische puzzels, Continental Four en vele anderen.

Hij creëerde een aantal studiogroepen die disco-/danceplaten uit het midden van de jaren 70 produceerden, zoals Cloud One “Atmosphere Strut”, Caress “I Can’t Let You Walk Away”, Dazzle “You Dazzle Me!!” etc, Inner Life (Jocelyn Brown) “I’m Caught Up”, Musique “In The Bush”, Phreek “Weekend”, Personal Touch / Donna McGhee / Rainbow Brown “It Ain’t No Big Thing”, Daybreak / Main Ingredient “Alles Mens”. Dit is slechts het topje van de ijsberg, aangezien hij tussen 1978 en 1982 verantwoordelijk was voor de productie van 22 albums.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media