Marlon McClain en Nathaniel Star geven ons een “Gift”

Spread the love

Gitarist en songwriter Marlon McClain weet dat muziek kan worden gebruikt om te inspireren. McClain is een origineel lid van de band Pleasure en hij is een soloartiest en songwriter.

McClain speelde op Pleasure’s grootste hit, het funk-anthem “Glide” uit 1979. Dat nummer is een belangrijk onderdeel geworden van de funkmuziekcanon en vervult dezelfde rol als proeftuin voor funkbassist die “Giant Steps” doet voor hardbox-tenorsaxofonisten.

De aanstekelijke funky baslijn van “Glide” kan de boodschap van het nummer verdoezelen die luisteraars aanmoedigt om niet te laten ontsporen door de ergernissen en tegenslagen van het leven. Nu vormt McClain een paren met de krachtige bariton-soulzanger Nathaniel Star op het inspirerende nummer ‘It’s A Gift’.

“It’s A Gift” is een funk-deuntje dat ook invloeden uit het evangelie en zuidelijke soul bevat. De boodschap van het lied die luisteraars aanmoedigt om te onthouden dat het leven een geschenk is, ondanks de echte uitdagingen waarmee ze dagelijks worden geconfronteerd, is er een die resoneert voor mensen die worden geteisterd door twee decennia van ontreddering en tegenslagen.

In Nathaniel Star vond McClain een zanger wiens emotionele en raspende bariton de teksten en boodschap de passie van de blues en de eerlijkheid van het evangelie geeft. Het gitaarspel van McClain brengt elementen van blues, rock en jazzimprovisatie met zich mee. Bekijk McClain en Star op “It’s A Gift” hier.

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

error

Social Media